Enkel groepswinst motiveert Getafe

DINSDAG, 18 DECEMBER 2007, 17:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De fans van Getafe lijken niet echt wakker te liggen van de wedstrijd tegen Anderlecht. Hoewel abonnees slechts tien euro betalen, worden er hoogstens 10.000 toeschouwers verwacht. Toch willen de Madrilenen graag overwinteren.


Getafe is een jonge club. Pas in 1983, nota bene het jaar waarin Anderlecht haar laatste Europese beker won, zag deze club uit zuidelijk Madrid het levenslicht. In 2004 bereikte ze voor het eerst de Primera Division, waar ze zich tegen alle verwachtingen in kon handhaven. Onder de Duitser Bernd Schüster eindigde Getafe vorig seizoen negende, maar het viel vooral op door de bekerstunt tegen Barcelona. Na de heenwedstrijd in Nou Camp met 5-2 verloren te hebben, gaf niemand nog een cent om de kansen van de Madrilenen. Twee weken later echter werden de Catalanen met 4-0 weg gespeeld zodat Getafe voor het eerst de finale van de Copa del Rey bereikte. Deze verloor het echter met 1-0 van Sevilla, maar als troost mocht Getafe zich voor het eerst opmaken voor Europees voetbal.

Dit seizoen liep het allemaal minder vlot voor de club die zijn trainer Schüster zag vertrekken naar Real Madrid en met Michael Laudrup een even grote naam als vervanger aanstelde. Na tien speeldagen stond het team op een degradatieplaats. Na een tien op twaalf en ondermeer een overwinning tegen Barcelona, was half november de hoop op de wederopstanding gewekt. Intussen verloor Getafe alweer zijn laatste twee competitiewedstrijden. Getafe staat momenteel op de veertiende plaats in het kampioenschap.

De wedstrijd tegen morgen is net als voor Anderlecht ook voor Getafe belangrijk om met een enigszins goed gevoel de winterstop in te trekken. Winst tegen Anderlecht levert groepswinst op. Een gelijkspel, wat Anderlecht goed zou uitkomen, is niet voldoende voor de eerste plaats. Getafe moet dan Tottenham met een kleiner doelsaldo laten voorgaan. Getafe zal het woensdag wel moeten stellen zonder Kalu Uche. De Nigeriaanse scherpschutter zal er door een blessure niet bij zijn.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.