Théréau: "De kritiek maakt me bang"

DINSDAG, 18 DECEMBER 2007, 12:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds hij de geblesseerde Frutos vervangt, slaagde Cyril Théréau er amper in een bal te raken. De Fransman is het beu steeds kritiek te krijgen. "Ik ben niet alleen verantwoordelijk voor de mindere prestaties van Anderlecht."


"Als ik hoor dat ik de slechtste speler van Anderlecht ben, dan speelt dat in mijn hoofd", aldus Théréau in Het Nieuwsblad. "Ik ben hier gewoon op een slecht moment gearriveerd. Ik kwam geblesseerd toe en ik heb die blessure onderschat."

Ook verwijt hij het bestuur dat ze hem niet steunen in deze moeilijke periode. "Ik voel mij het slachtoffer van de politiek van Anderlecht. De club betaalde veel geld voor mij, maar ze neemt mij niet in bescherming. Als ik eens minder presteer, word ik meteen afgemaakt", zo zegt hij. "Bepaalde mensen nemen hun verantwoordelijkheid niet bij Anderlecht. Ze verbergen zich achter het feit dat ik een transfer ben van Raymond Mommens om kritiek te geven op mij. Die mensen zouden hun spelers beter in bescherming nemen in plaats van ze af te schrijven."

De komende twee wedstrijden tegen Getafe en Bergen lijken van levensbelang voor Théréau's toekomst bij Anderlecht. Blijft hij in Brussel? Of keert hij terug naar Roemenië? Ook vanuit Frankrijk zou er interesse zijn zegt hij zelf. "Ik heb nog niets beslist. Misschien blijf ik wel bij Anderlecht. Dat er in de winterstop één of twee spitsen zullen bijkomen, schrikt mij niet af", zo klinkt het desondanks zelfverzekerd. "Ik weet dat ik hier opnieuw de Théréau van bij Steaua Boekarest kan worden. Ik heb ook het gevoel dat Jacobs mij nu meer beschermt dan de vorige coach. Binnen de kleedkamer voel ik nog steun. Alleen heeft de kritiek buiten de kleedkamer mijn band met Anderlecht een beetje kapotgemaakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.