Openhartig gesprek met Marcin Wasilewski

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2007, 16:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlechtverdediger Marcin Wasilewski is niet iemand die zich vaak blootgeeft. Dat moet ook de Waalse krant Sudpress gedacht hebben. Ze strikten de Poolse international voor een openhartig gesprek.


"Ik toon me liever op het veld", reageert Wasilewski. "Maar het klopt dat jullie me eigenlijk niet goed kennen en dat vind ik jammer. Ik zou zeggen dat ik een moeilijk karakter heb. Soms vraag ik me af hoe mijn vrouw me kan verdragen. Maar in de kleedkamer ben ik wel degene die altijd zot doet. Dat was zo in Polen, bij de nationale ploeg en nu ook in Anderlecht."

Dat het voetbal in België grondig verschilt met dat in Polen hoef je Wasilewski niet te vertellen. "In Polen is het voetbal veel fysieker. Het moet ook gezegd worden dat scheidsrechters veel meer laten spelen, ze laten meer fysieke contacten toe. In het begin speelde ik op dezelfde manier in België, in mijn eigen stijl. Maar ik had al snel door dat ze me dat kwalijk namen en dat ik de ene gele kaart na de andere kreeg. Ik heb het daar een tijd moeilijk mee gehad", vertelt de verdediger.

"Mijn kleine broer is nog steviger dan ik"

Veel aanvallers zien ertegen op als ze de fysiek sterke Wasilewski moeten passeren. "Ik heb die fysiek omdat ik al op mijn zestiende in de eerste ploeg ben terecht gekomen en dat ik zo toegang had tot de spiertrainingstoestellen. Sindsdien spring ik iedere morgen uit mijn bed als ik de wekker hoor en begin ik te pompen tot al mijn energie weg is. En als je onder de indruk bent, dan zal je dat nog meer zijn als je m'n kleine broer ziet. Hij is nog steviger dan ik. Hij speelt momenteel in derde klasse, maar wordt door twee eliteclubs getest. Ze noemen hem 'Kleine Wasyl'", lacht Wasilewski.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.