Van Holsbeeck wil jeugd meer kansen geven

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2007, 12:31 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Herman Van Holsbeeck over het verlies van Anderlecht op Sint-Truiden, de topper van zondag tegen Brugge en de verschillende miskopen. "Er zijn geen excuses voor dit soort matchen", aldus de manager.


"Als je de laatste tien minuten nog leidt met 2-3, dan moet je die match gewoon uitspelen. We moeten nu eerst en vooral de rangen sluiten, de koppen bij elkaar steken en op het goeie moment objectieve conclusies trekken", ging Van Holsbeeck verder.

Ook over de verschillende mislukte aankopen was Van Holsbeeck duidelijk en schuift hij de verantwoordelijkheid niet enkel naar de sportieve staf maar ook naar het management. "We moeten durven toegeven dat ook wij de bal hebben misgeslagen bij de transfers. Van onze drie transfers is er maar één, Polak, die aan de verwachtingen voldoet. Dat is gewoonweg te weinig."

Het plan om meer jongeren in de kern op te nemen komt door deze transfers weer naar boven. "In de toekomst zullen we misschien creatief moeten zijn en plaats maken voor jongeren in de kern. Als je in het buitenland geen meerwaarde meer kan vinden binnen je budget, dan geef je beter je eigen jeugd een kans."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.