Proto: "Plaats kwijtgeraakt door blessure"

VRIJDAG, 14 DECEMBER 2007, 11:01 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Anderlecht zich focust op de topper van zondag, verbijt er één man in alle anonimiteit zijn ontgoocheling: Silvio Proto. Sinds zijn blessure verloor Proto zijn plaats bij Anderlecht aan Zitka.


"Ik heb het natuurlijk niet gemakkelijk", zegt Proto in Gazet van Antwerpen. "Deze situatie blijft aanslepen. Op training haal je niet diezelfde voldoening als uit een wedstrijd, maar zeg eens: wat kan ik doen? Ik heb geen keuze hé. Hard blijven werken en volharden. Per slot van rekening lig ik hier nog altijd onder contract."

"Ik heb mijn plaats ook niet verloren aan Daniël Zitka. Ik ben mijn plaats kwijtgeraakt door die knieblessure. Aan dat besef klamp ik mij vast. Ik ben niet van mijn troon gedonderd door Zitka, maar door pech", legt Proto uit.

Keeperstrainer Filip De Wilde licht de situatie toe: "Silvio maakt progressie. Fysiek zit hij aan de top, alleen heeft Zitka deze basisplaats zelf afgedwongen met zijn prestaties van vorig seizoen. Jammer voor Proto, maar het belangrijkst is dat er duidelijkheid bestaat voor de doelmannen. Iedereen weet dat Zitka onze titularis is, en dat zal hij blijven."

Silvio Proto koestert alvast niet veel hoop in de toekomst. "Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit ziet. Binnenkort heb ik een gesprek met Herman Van Holsbeeck. Dan zal alles duidelijk worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.