Deraeve: "Meer zoeken naar jong talent"

WOENSDAG, 12 DECEMBER 2007, 15:54 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het transferbeleid van Anderlecht heeft dit seizoen nog niet echt gerendeerd. Théréau wordt meer en meer als een 'mislukte' transfer beschouwd en ook de Braziliaan Triguinho werd een flop.


Hoofdscout Werner Deraeve is van mening dat Anderlecht het over een andere boeg moet gooien. "We moeten in het buitenland ook op zoek gaan naar jongens van 17 of 18 jaar. In die categorie moeten we van tijd tot tijd nog een klepper kunnen halen", zegt Deraeve in Het Laatste Nieuws.

Ze zullen niet allemaal doorbreken, maar als er regelmatig eentje doorbreekt, heb je een appeltje voor de dorst", weet Deraeve. "Ook in eigen land moeten we weer dominanter worden in de zoektocht naar talent."

Manager Herman Van Holsbeeck wil ook meer investeren in de jeugd. "We willen onze jeugdopleiding moderniseren", aldus de manager. "Als je jongeren begeleidt in hun laatste stap, moet je er ook plaats voor maken in je eerste ploeg. Onze prioriteit op korte termijn moet zijn om jonge spelers te laten doorstromen. Een jongen als Vadis moet zijn kansen krijgen. Hetzelfde geldt voor Lamah. Volgend seizoen moeten die hier kunnen spelen."

Van Holsbeeck beseft evenwel dat er risico's verbonden zijn aan deze politiek. "Drie jaar geleden kregen we complimenten omdat we in de CL met de jongste defensie speelden. Maar we kregen wel behoorlijk wat goals tegen. Als je voor de jeugd kiest, dan moet iedereen die filosofie hier volgen. En dan zal de buitenwereld die moeten aanvaarden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.