Lioen: "Budget Anderlecht moet de hoogte in"

WOENSDAG, 12 DECEMBER 2007, 15:24 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nu dat Anderlecht niet deelneemt aan de Champions League voelt men dat in het Astridpark ook in de portemonnee. Volgens commercieel directeur Chris Lioen moet het budget van Sporting dringend omhoog.


"We weten dat ons budget van 40 miljoen euro omhoog moet om internationaal mee te doen", aldus Lioen in Het Laatste Nieuws. "We doen ook al het mogelijke om op korte termijn extra middelen te vergaren, maar dat is niet eenvoudig."

"Onze inkomsten zijn gebaseerd op drie peilers: de ticketing, business en sponsoring/publiciteit", verduidelijkt Lioen. "Over de ticketing is niet veel te zeggen want het stadion is altijd uitverkocht en voor sponsoring en publiciteit geldt dat ook. We moeten constateren dat we in het Vanden Stock-stadion op alle vlakken aan ons plafond zitten."

"Nieuw stadion is de enige oplossing"

Volgens Lioen is er dan ook maar één manier om het budget van Anderlecht echt te verhogen. "Een nieuw stadion is de enige oplossing. Dan kunnen we onze ticketing verhogen, onze loges en business-seats uitbreiden en meer ruimte krijgen voor reclame. Met een uitbreiding van het huidige stadion naar 40.000 plaatsen, zouden we ons budget bijna kunnen verdubbelen. En als we naar een compleet nieuw stadion kunnen verhuizen, worden de mogelijkheden alleen maar groter", besluit de commercieel directeur.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.