"Anderlecht heeft structureel verkeerd ingekocht"

MAANDAG, 10 DECEMBER 2007, 19:12 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kreeg zondagavond op Staaien een nieuwe opdoffer te verwerken. De landskampioen verloor met 4-3. Aad De mos, succesvol bij Anderlecht in de jaren 90, analyseert de problemen bij Sporting.


"Een nederlaag op Sint-Truiden is geen ramp. Dat gebeurde ook in de succesperiode. Maar nu heeft Anderlecht een structureel probleem, dat dit seizoen moeilijk is op te lossen", vertelt De Mos aan de redactie van Sporza.

"Anderlecht heeft vele lange en trage spelers en te weinig creatievelingen met snelheid. Die spelers passen niet bij Anderlecht", is De Mos streng. "Daarmee kan je geen champagnevoetbal spelen."

"Anderlecht heeft structureel verkeerd ingekocht", zegt De Mos. "Het bestuur moet in de spiegel kijken. Het probleem ligt niet bij Frank Vercauteren of Ariël Jacobs. Ik wist dat de trainerswissel geen effect zou hebben."

"Het kampioenschap is voor Anderlecht verloren"

Volgens De Mos zou Anderlecht een nieuwe technisch directeur moeten aanemen. "De club moet een technisch directeur vinden die iets van voetbal kent. Die kan met het oog op de communicatie best Belgische spelers kopen."

Aad De Mos is ook van mening dat er een nieuwe trainer moet aangesteld worden. "Jacobs moet zijn werk afmaken tot aan de winterstop en dan gaat Anderlecht een nieuwe trainer zoeken, denk ik. Ze moeten nu zes punten pakken, de spelersgroep analyseren en dan slim kopen en verkopen."

"Voor Anderlecht is het kampioenschap verloren. Het heeft geen ploeg die kan voetballen en de spelers knokken niet voor elkaar. Anderlecht overschat zichzelf. Dat is een groot probleem", aldus De Mos.

Bron: www.sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.