Anderlecht heeft genoeg aan gelijkspel in Getafe

ZATERDAG, 8 DECEMBER 2007, 12:52 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Met nog één speeldag te gaan in de spanning te snijden is Groep G. Tottenham is al geplaatst en Aalborg uitgeschakeld, maar de drie overblijvende teams strijden nog volop om een kwalificatieticket.


Anderlecht en Getafe hebben op woensdag 19 december genoeg aan een punt om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, op voorwaarde dat Hapoel Tel Aviv niet met 5 goals verschil wint van Aalborg. Als Anderlecht wint heeft het één punt meer dan Tottenham en is het zelfs nog groepswinnaar.

"Toch gaan Anderlecht en Getafe het niet op een akkoordje gooien", zegt Herman Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen. "Als het tijdens de match voor geen meter loopt, kan je op een gelijkspel mikken, maar in principe gaan we voor de volle winst in Madrid. Ook al omdat we dan groepswinnaar worden. Dat is goed voor de coëfficiënt en biedt een voordeel bij de loting."

Alleen een nederlaag van Anderlecht en een zege van Hapoel Tel Aviv lijkt de kwalificatie nog in de weg te kunnen staan. "Daaraan zie je dat dit een gekke groep is", aldus Van Holsbeeck. "Hapoel Tel Aviv, waarvan iedereen dacht dat het het zwakke broertje was, wordt nu onze grootste belager. Door die tegengoal in Aalborg zitten we nu nog altijd met een wrang gevoel. Maar goed, ik hou geen rekening met een uitschakeling. Ons voetbal wordt beter en beter."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.