Lamah: "Ik denk niet meer aan Anderlecht"

MAANDAG, 3 DECEMBER 2007, 12:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Roland Lamah in Nederland helemaal aan het doorbreken is, kon u hier al volgen. In Het Nieuwsblad spreekt hij nu ook over zijn belevenissen. "Het gaat echt goed. Ik blijf zeker tot het einde van het seizoen bij Roda."


Het gaat de Ivoriaanse Belg voor de wind, daar in Kerkrade. Hij heeft nochtans een moeilijke aanpassingsperiode achter de rug. "Het cultuurverschil met België is vrij groot", aldus Lamah. "Ik moest wennen aan de manier waarop Roda voetbalt en ook de manier van coachen is anders. Als je op training iets verkeerd doet, zeggen ze het wel. Of liever: roepen ze. Er wordt wat afgescholden op training. Ik moest daar aan wennen, maar nu kijk ik daar niet meer van op."

Bij Jean-Francois De Sart, de bondscoach van de beloften, hoor je ook enkel lovende commentaar. "Hij heeft nog een enorme progressiemarge. Fysiek komt hij ver boven de het gemiddelde uit. Zijn twee grote wapens zijn trouwens snelheid en kracht. Nu moet hij bewijzen dat hij mee kan op het hoogste niveau, het potentieel heeft hij alleszins."

Intussen is hij met zeven treffers en schitterend spel uitgegroeid tot de lieveling van de Roda-supporters. In de media wordt al gespeculeerd over een terugkeer naar Anderlecht, maar technisch directeur Narinx liet al weten dat hier geen sprake van kan zijn. "Daar denk ik ook niet aan", zo zegt Lamah. "Ik zit goed bij Roda, ik blijf hier zeker nog tot juni. Ik denk trouwens niet dat mijn contract een vervroegde terugkeer toelaat. Eigenlijk denk ik niet eens meer aan Anderlecht." In Kerkrade hebben ze alvast een leuke verklaring gevonden voor zijn naam: 'Laat Anderlecht maar achter hem aanhollen.'




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.