Nieuws met tag "Wedstrijden"


 31-03-2024 

Debast: "Killian zal me nu plagen"

Debast:

"Ik ben erg blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, ook al was het maar met 1-0", vertelde Zeno Debast na afloop van het duel tegen Antwerp. "Het was moeilijk vandaag, vooral in de eerste helft. Na de rust speelden we beter. De rode kaart hielp ons wel." Lees verder »



 30-03-2024 

Anderlecht wint met het kleinste verschil

Anderlecht wint met het kleinste verschil

Anderlecht is goed begonnen aan de Champions play-offs. Het won met 1-0 tegen Antwerp al mag het morgen wel een dikke mand chocolade eieren brengen naar Wijndal die dom rood pakte kort voor de rust. In die eerste helft had Anderlecht het namelijk moeilijk, maar na rust kwam het tegen een man minder wel tot kansen. Sardella duwde een voorzet in doel en ook daarna had het nog enkele malen kunnen scoren. Antwerp kreeg na rust een grote kans via Balikwisha, maar verder kende Paars-wit geen problemen met de kampioen. Lees verder »



Opstelling: Rits start, Delaney is invaller

Opstelling: Rits start, Delaney is invaller

Geen verrassingen in het elftal van Brian Riemer in de openingsmatch van de Champions play-offs. Rits vormt samen met Leoni en Stroeykens het middenveld waardoor Delaney invaller is. In de reguliere competitie won Paars-wit met 1-0 van Antwerp na een strafschopdoelpunt. Anderlecht kan mits een zege Union bijbenen, al speelt Union morgen nog in Genk. Indien het verliest, halveert Antwerp zijn achterstand van zes naar drie punten. Lees verder »


Winst en verlies op eerste dag Future Cup (video)

Winst en verlies op eerste dag Future Cup (video)

De U17 van Anderlecht hebben op de eerste dag van de Future Cup een keer gewonnen en een keer verloren. Tegen Sporting Lissabon won paars-wit met 3-1. Gassimou Sylla, Yanis Bourard (foto) en Terry Van den Ven scoorden. Het doelpunt van Bourard was een pareltje. Lees verder »


Selectie: Amuzu en Ashimeru keren terug

Selectie: Amuzu en Ashimeru keren terug

Voor de eerste wedstrijd in de Champions play-offs kan Brian Riemer rekenen op de hele selectie met uitzondering van Verschaeren en N'Diaye. Amuzu en Ashimeru keren terug in de selectie na een lange tijd out te zijn geweest met een blessure. Indien Paars-wit echt de ambitie heeft om kampioen te worden, moet het eigenlijk vanavond winnen. Lees verder »


"WK-break was een geschenk voor Anderlecht"

In het interview in Het Laatste Nieuws komt Jan Vertonghen ook terug op zijn eerste maanden bij Anderlecht. Hij stelde vast dat het systeem van Felice Mazzu hier niet werkte. "De aanstelling van Jesper Fredberg en Brian Riemer heeft een ongelooflijke impact gehad", aldus de verdediger. Lees verder »



 29-03-2024 


 27-03-2024 

Amuzu en Ashimeru klaar voor Antwerp

Amuzu en Ashimeru klaar voor Antwerp

Goed nieuws uit de ziekenboeg: Francis Amuzu en Majeed Ashimeru hebben de oefenwedstrijd tegen Zulte Waregem van vorige donderdag goed verteerd en zijn klaar voor de dienst. Tijdens de vergadering van de Fan Council vertelde Jesper Fredberg dat ze vanaf de eerste wedstrijd in de kern zullen zitten. Lees verder »



Geen EK voor U17- en U19-internationals

Geen EK voor U17- en U19-internationals

Tristan Degreef, Lars Montegnies, Luca Monticelli en Nathan De Cat hebben er een baalnacht opzitten. De Anderlecht-spelers waren de voorbije dagen actief bij de nationale U19 en U17 in de hoop een EK-ticket te bemachtigen, maar ze grepen er net naast. Lees verder »


Pijnlijk foutje Stroeykens, weer assist Arnstad

Pijnlijk foutje Stroeykens, weer assist Arnstad

In de kwalificaties voor het EK voor U21 kwamen gisterenavond zowel België als Noorwegen in actie. Bij de Belgen speelden Mario Stroeykens en Killian Sardella (als linksback) de hele wedstrijd. Bij Noorwegen deed Kristian Arnstad (foto) 71 minuten mee. Lees verder »



Tegen Antwerp mét publiek

Tegen Antwerp mét publiek

RSC Anderlecht begint zaterdag aan zijn Champions' Play-offs met de thuiswedstrijd tegen Antwerp. Dat zal mét publiek zijn want paars-wit ging in beroep tegen de sanctie om een wedstrijd achter gesloten deuren te spelen. Vrijdag komt dat beroep voor, maar een definitief oordeel zal er dan nog niet zijn. Lees verder »



 26-03-2024 

Vertonghen en Debast centraal op Wembley

Vertonghen en Debast centraal op Wembley

In de oefenwedstrijd tegen Engeland startte het duel Jan Vertonghen en Zeno Debast centraal achteraan bij de Rode Duivels. Vertonghen speelde de hele wedstrijd, Debast werd in het slot (83') vervangen door ex-Anderlechtspeler Faes. De wedstrijd eindigde op 2-2 door een gelijkmaker van Bellingham in de laatste minuut van de extra tijd. Tielemans maakte de twee Belgische doelpunten. Lees verder »


Vergoote fluit play-offs op gang

Vergoote fluit play-offs op gang

De Champions Play-Offs starten komende zaterdag, RSC Anderlecht ontvangt Antwerp in het Lotto Park. Jasper Vergoote fluit de wedstrijd om 20.45 uur op gang. Martijn Tiesters en Michael Geerolf zijn de lijnrechters van dienst. Wim Smet is vierde official.  Lees verder »



 24-03-2024 

RSCA Women starten sterk in play-offs

RSCA Women starten sterk in play-offs

De RSCA Women hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Ze begonnen erg goed aan hun play-offs en stuurden Club Brugge met 5-0 naar huis. Anderlecht begon als derde aan de play-offs en blijft op die plaats staan nadat hun concurrenten OHL en Standard ook overtuigend hun eerste wedstrijd wonnen. Anderlecht staat slechts een punt achter, dus alles is nog mogelijk. Lees verder »



 21-03-2024 


Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

Anderlecht en Zulte Waregem spelen gelijk

In een oefenwedstrijd heeft Anderlecht vanmiddag 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Zulte Waregem. Bij Anderlecht speelden veel spelers die vorig weekend geen volledige match speelden in combinatie met spelers van de Futures. In de tweede helft maakten Amuzu en Ashimeru, die allebei langduring out waren, hun terugkeer.  Lees verder »


PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

PO-abonnementen in enkele uren uitverkocht

Wie nog hoopt om een Play-off abonnement te scoren bij RSC Anderlecht, is eraan voor de moeite. Gisteren om 10u ging de verkoop van start en de Mauve+ leden twijfelden niet en kochten massaal de play-off packs voor de vijf resterende wedstrijden. Er zal dus geen vrije verkoop meer zijn, wel zijn er nog enkele gewone tickets beschikbaar.  Lees verder »


RSCA Futsal in de finale van de Belgische Beker

RSCA Futsal in de finale van de Belgische Beker

Na hun 1-5 overwinning in de eerste wedstrijd in Antwerpen, bevestigde Anderlecht gisteravond hun plaats in de finale van de Beker van België in Roosdaal. Paars-wit versloeg Antwerpen met 7-4 en staan samen met Futsal Team Charleroi in de finale, die op 20 april wordt gespeeld.  Lees verder »




 20-03-2024 

Anderlecht-trio verliest met Belgische U19

Anderlecht-trio verliest met Belgische U19

De Belgische U19 hebben hun eerste wedstrijd in de eliteronde voor het EK van komende zomer met 0-2 verloren van Frankrijk. Lars Montegnies (foto) stond in de basis, maar werd aan de rust vervangen door Tristan Degreef. Luca Monticelli bleef op de bank. Lees verder »





 18-03-2024 

Kalender: Anderlecht opent thuis tegen Antwerp

Kalender: Anderlecht opent thuis tegen Antwerp

De Pro League heeft de kalender van alle play-offs aangekondigd. De Champions play-offs beginnen op zaterdag 30 maart met de wedstrijd Anderlecht tegen Antwerp. De week erna mag Paars-wit voor een eerste keer richting Brugge voor het uitduel tegen Club. De Champions play-offs eindigen op 26 mei. Er is een midweekse speeldag eind april. Lees verder »



 17-03-2024 

Schade beperkt na verlies Club en gelijkspel Union

Schade beperkt na verlies Club en gelijkspel Union

Anderlecht had gisteren een goede zaak kunnen doen in het klassement, maar door het verlies had de averij vandaag stevig kunnen oplopen. Al bij al valt de schade uiteindelijk nog mee. De voorsprong op Club Brugge blijft intact na verlies van de West-Vlamingen bij STVV. Antwerp en Union speelden dan weer 1-1 gelijk. Anderlecht begint zo met 3(+) punten achterstand op Union aan de play-offs. Antwerp staat 5(+) punten achter op paars-wit.  Lees verder »



 16-03-2024 

Anderlecht maakt zeer dure uitschuiver

Anderlecht maakt zeer dure uitschuiver

Anderlecht is met een 0-1 nederlaag serieus gestruikeld op de laatste speeldag tegen Kortrijk. Paars-wit speelde van bij de start veel te laks waardoor Kortrijk de evenknie was in het spel. Anderlecht bouwde nauwelijks een aanval in elkaar en Kortrijk bleef makkelijk overeind. Tien minuten voor tijd lag slecht ontzetten van Debast aan de basis van de 0-1 van Davies. Anderlecht had wel eens kunnen scoren, maar het speelde gewoon veel te slordig. Zo lijdt Anderlecht niet alleen hun eerst thuisnederlaag van het seizoen, Union kan opnieuw uitlopen en de achtervolgers kunnen dichterbij sluipen. Lees verder »


Opstelling: Mogelijke schorsingen doen Riemer wijzigen

Opstelling: Mogelijke schorsingen doen Riemer wijzigen

Voor de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Brian Riemer toch nog wat verrassingen in petto. Riemer neemt geen risico's met de gele dreigingen voor Leoni, Stroeykens en Hazard. Zij worden vervangen door Rits, Delaney en Vazquez. Dolberg speelt ook, waardoor het mogelijk een 4-4-2 wordt. Verschaeren is fit en staat aan de aftrap. Sardella is de enige met een gele dreiging die start. Lees verder »