Nieuws met tag "Blessures"


 08-03-2024 

Sardella: "Ik heb harde momenten gekend"

Sardella:

Na twee maanden blessureleed is Killian Sardella terug en hij heeft meteen zijn goede vorm weer te pakken. De twijfelende Sardella van weleer is niet meer, op zijn 21e is hij een sterkhouder geworden. "Ik voetbal nu in een ploeg met ervaren spelers die me helpen. Dat voelt comfortabel." Lees verder »



 03-03-2024 

Leoni en Gattoni aan de aftrap

Leoni en Gattoni aan de aftrap

Brian Riemer kiest voor Leoni en Gattoni als vervangers van Verschaeren (nog een beetje herstellend van een lichte blessure) en Vertonghen (schorsing). Drie spelers aan de aftrap hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan (Sardella, Leoni, Stroeykens). Na de winst in Brugge en door het nakende einde van de reguliere competitie mag Anderlecht niet meer met punten morsen indien het nog een kans wil maken op de titel. Lees verder »


Selectie: Lapage en Degreef komen erbij

Selectie: Lapage en Degreef komen erbij

Voor de wedstrijd tegen Eupen van vandaag kan Brian Riemer geen beroep doen op de geschorste Vertonghen. Gattoni krijgt normaal gezien zijn eerste basisplaats. Degreef is hersteld van een blessure en zit ook weer in de selectie, net als verdediger Lapage. Tegen Eupen mag Anderlecht geen punten laten liggen, wil het in het spoor blijven van Union. Er staan wel vier spelers met vier gele kaarten achter hun naam: Patris, Stroeykens, Sardella en Leoni. Lees verder »



 01-03-2024 

Delaney en Verschaeren klaar om te spelen

Delaney en Verschaeren klaar om te spelen

Yari Verschaeren, die zondag tegen Club Brugge de strijd moest staken na een trap, is klaar voor zondag. Hetzelfde geldt voor Thomas Delaney. Die laatste start met zekerheid op de bank, mogelijk geldt dat ook voor Verschaeren. Lees verder »


Geen N'Diaye meer dit seizoen

Geen N'Diaye meer dit seizoen

De kans dat we Moussa N'Diaye dit seizoen nog in actie zien, is erg klein. Dat vertelde Brian Riemer vanmiddag op zijn persbabbel. Francis Amuzu en Majeed Ashimeru zitten nog steeds op schema de start van de play-offs te halen. Lees verder »



 25-02-2024 

Blessure Verschaeren zonder erg

Blessure Verschaeren zonder erg

Yari Verschaeren moest kort na de rust de strijd staken met een blessure. Voor de rust had hij een stevige trap gekregen tijdens een duel. "Hij probeerde nog vol te houden, maar na de rust werd duidelijk dat het niet zou lukken", aldus coach Brian Riemer. Lees verder »



 24-02-2024 

Riemer: "Voorzichtig zijn met Delaney"

Riemer:

De kans is groot dat Thomas Delaney morgen voor het eerst dit kalenderjaar in de wedstrijdkern zit. "Hij traint momenteel met zijn ploegmaats", aldus coach Brian Riemer vrijdag op zijn persconferentie. "Als hij de training van zaterdag goed verteert, zit hij in de selectie voor zondag." Lees verder »



 21-02-2024 


 19-02-2024 

"Killian en Ludwig mochten half uur spelen van dokter"

Killian Sardella en Ludwig Augustinsson maakten tegen STVV hun wederoptreden na blessureleed. Het duo mocht op het uur invallen. "Van de dokter mochten ze maximaal een half uur spelen", vertelde coach Brian Riemer, die ook goed nieuws had over Thomas Delaney, na afloop.  Lees verder »



 18-02-2024 

Opstellingen: Geen wijzigingen aan startelftal

Opstellingen: Geen wijzigingen aan startelftal

Sardella en Augustinsson mogen dan wel hersteld zijn van hun blessures, Brian Riemer neemt geen risico's en start gewoon met Patris en Arnstad in de basis zoals de voorbije weken. Ook aan het middenveld sleutelt de Deen niet. Gezien het puntenverlies van enkele concurrenten kan Anderlechts mits een overwinning weer een goede zaak doen in het klassement. Lees verder »


Selectie: Geblesseerden keren terug

Selectie: Geblesseerden keren terug

Zoals Brian Riemer al had gezegd, keren Augustinsson en Sardella terug in de selectie. Ze zijn voldoende hersteld van hun blessure om speelminuten te maken. Alleen is de vraag of Riemer ze van bij de aftrap laat starten. Ook Colassin en Monticelli maken weer deel uit van de selectie. In de heenwedstrijd won Anderlecht met 0-1 op Staaien dankzij een kopbaldoelpunt van N'Diayé. Anderlecht wist zijn laatste vier thuiswedstrijden tegen STVV te winnen. Lees verder »



 16-02-2024 

Augustinsson en Sardella in de selectie

Augustinsson en Sardella in de selectie

Volgens Brian Riemer keren Augustinsson en Sardella terug in de selectie voor zondag tegen STVV. Hij weet enkel niet of ze al klaar zijn om effectief te starten. Delaney zou volgend weekend weer kunnen aansluiten bij de selectie. Lees verder »


Ashimeru weer fit over twee tot drie weken

Ashimeru weer fit over twee tot drie weken

Majeed Ashimeru is volop aan het revalideren van een blessure aan zijn been die hij opliep tijdens de Africa Cup. Een journalist uit zijn geboorteland Ghana meldt dat hij nu gestart is met stabiliteitsoefeningen en dat hij over twee tot drie weken weer wedstrijdklaar moet zijn. Lees verder »



 14-02-2024 

Riemer: "Colassin heeft grote toekomst"

Riemer:

De surprise van de chef luisterde afgelopen weekend naar de naam Antoine Colassin. Tot ieders verrassing maakte hij deel uit van de wedstrijdkern voor de partij op Charleroi. "Door het grote aantal blessure volg ik elke wedstrijd van de Futures. Antoine viel me op", verklaarde Brian Riemer. Lees verder »


 13-02-2024 

Nu ook blessuregolf bij RSCA Futures

Nu ook blessuregolf bij RSCA Futures

De RSCA Futures moeten het even doen zonder vier sterkhouders. Zowel Nunzio en Alonzo Engwanda, Robbie Ure als Tristan Degreef zijn out met blessures. De broers Engwanda zouden zeker vier weken out zijn, weet Sudpresse. Lees verder »


 09-02-2024 

Goed nieuws uit ziekenboeg

Goed nieuws uit ziekenboeg

Zondag trekt Anderlecht naar Charleroi dat een moeilijk seizoen beleeft. Op het persmoment had Brian Riemer goed nieuws te vertellen uit de ziekenboeg. Zowel Delaney, Augustinsson en Sardella zijn opnieuw speelklaar. Het is echter wel niet zeker of ze zondag al zullen spelen of starten. Riemer is op zijn hoede voor het gevaar om spelers te vroeg te brengen. Afwachten dus of de spelers eerst de selectie halen en of ze zondagavond speelminuten krijgen. Lees verder »


 06-02-2024 

 01-02-2024 

Selectie: Nieuwkomers tekenen present

Selectie: Nieuwkomers tekenen present

Voor de wedstrijd van vanavond zitten zowel Kikkenborg als Gattoni in de selectie. Riemer opperde dat Vertonghen ook desnoods links kan spelen nu Augustinsson en N'Diaye allebei geblesseerd zijn. Anderlecht kan maar beter niet meer te veel punten laten liggen indien het min of meer in het spoor van Union wil blijven. KV Mechelen heeft met Slimani een offensieve versterking gehaald. Het is niet geweten of de ex-Anderlechtspeler vandaag al in de selectie zit. Lees verder »


 31-01-2024 

Geblesseerd drietal sneller fit dan verwacht

Geblesseerd drietal sneller fit dan verwacht

Goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Ten eerste heeft de wedstrijd van zondag tegen Union geen nieuwe slachtoffers geëist. Ten tweede zullen Thomas Delaney en Killian Sardella sneller weer fit zijn dan aanvankelijk gedacht. Ook Ludwig Augustinsson is bijna weer inzetbaar. Lees verder »


N'Diaye maanden out na operatie

N'Diaye maanden out na operatie

Op zijn persconferentie vanmiddag gaf Brian Riemer uitleg over de blessure van Moussa N'Diaye. De linksachter sukkelde net als Francis Amuzu al even met een pubalgie. Hij is onlangs geopereerd en zal pas eind dit seizoen weer fit zijn. Lees verder »



 30-01-2024 

N'Diaye out tot eind maart

N'Diaye out tot eind maart

De blessure van Moussa N'Diaye bleef de voorbije weken wat onder de radar. Het Laatste Nieuws brengt vandaag een overzicht van alle geblesseerde spelers van paars-wit. Daaruit blijkt dat de Senegalese linksachter pas eind maart terug fit verwacht wordt. Lees verder »



 29-01-2024 

Kana valt geblesseerd uit bij Kortrijk

Kana valt geblesseerd uit bij Kortrijk

Marco Kana moest dit weekend na 26 minuten de strijd staken tijdens de wedstrijd van KV Kortrijk tegen OH Leuven. De door Anderlecht verhuurde middenvelder greep naar de lies en kon niet meer verder. De ernst van de blessure is nog niet gekend. Lees verder »


 28-01-2024 

"Eerste doelpunt mijn fout, tweede vind ik niet"

Jan Vertonghen was zonder twijfel de meest opvallende man tijdens Anderlecht - Union. Na mistasten van de Rode Duivel kon Union twee keer scoren, maar hij bracht Anderlecht ook zelf weer in de match met een rake kopbal. "De fans wilden een reactie en die kregen ze." Lees verder »


Augustinsson volgende in de lappenmand

Augustinsson volgende in de lappenmand

De ziekenboeg bij Anderlecht begint stilaan vol te geraken en ook vaak op dezelfde posities. Nadat N'Diaye geblesseerd geraakte, is nu ook Augustinsson enkele weken buiten strijd met als gevolg dat er geen echte linksback meer in de A-kern zit. Brian Riemer verklaarde voor de wedstrijd tegen Union dat de Zweed een spierblessure heeft opgelopen. Lees verder »