Nieuws met tag "Andere"


 04-01-2020 

Wie gaat mee op winterstage?

Wie gaat mee op winterstage?

Een defenitieve officiële lijst is er nog niet, maar volgens Het Nieuwsbladgaan Zakaria Bakkali en Samir Nasri mee op winterstage naar San Pedro del Pinatar. Ook Anthony Vanden Borre zou mee op het vliegtuig stappen. Eerder raakte al bekend dat Landry Dimata niet meegaat op winterstage. Lees verder »


Sowah wellicht naar Eupen

Sowah wellicht naar Eupen

Het is geen geheim dat RSC Anderlecht zijn kern dringend moet afslaken. De voorbije dagen zijn er al een paar vertrekkers genoemd. Nu staat ook Emmanuel Sowah op die lijst. Hij zou naar de Oostkantons verhuizen. Het is wel niet bekend of het over een defenitieve transfer gaat.  Lees verder »


Dimata niet mee op winterstage

Dimata niet mee op winterstage

Wie had gehoopt dat RSC Anderlecht na de winterstop er een spits zou bijhebben met Landry Dimata, is eraan voor de moeite. De spits mag namelijk niet mee op winterstage. Volgens zijn entourage zou hij nochtans fit zijn. Is er een uitleenbeurt in de maak ? Lees verder » 03-01-2020 

RSCA-shirts brengen 15.359 euro op

RSCA-shirts brengen 15.359 euro op

Ook nu was er weer de kerstactie van de Pro League ten voordele van Younited. De shirts van de RSCA-spelers brachten in totaal 15.359 euro op. Vincent Kompany staat op vier, zijn shirt bracht 3.100 euro op. Verder vinden we ook Jérémy Doku en Nacer Chadli in de top 10 terug.  Lees verder »


Zondagmorgen eerste training, s'avonds naar Pinatar

Zondagmorgen eerste training, s'avonds naar Pinatar

De winterstop zit er bijna op voor RSC Anderlecht. Zondagmorgen worden de spelers verwacht op het oefencomplex te Neerpede voor een eerste training. Naar de avond toe neemt de selectie dan het vliegtuig naar het Spaanse Pinatar. Ook vorig jaar ging paars-wit op winterstage naar Pinatar. Lees verder » 29-12-2019 

Van Biesbroeck: "Gewilde spelers nu wel verkopen"

Van Biesbroeck:

Hoe gaat Anderlecht zijn financiële putten vullen en winstgevend worden? Bij Sporza licht operationeel manager Jo Van Biesbroeck de plannen toe. Hij geeft ook aan dat Anderlecht gewilde spelers die het vorig jaar wist te behouden nu wel zal (moeten) verkopen. Lees verder »


De financiële crisis uitgelegd in elf vragen

De financiële crisis uitgelegd in elf vragen

Nu de jaarrekening van Anderlecht bekend is, is ook officieel dat de club het voorbije seizoen fiks verlies leed en zijn schulden stevig zag oplopen. 'Oh, maar Marc Coucke trekt zijn portefeuille open en het is opgelost', klinkt het bij sommigen. Maar is het zo simpel? We leggen de financiële crisis voor u uit aan de hand van elf vragen en evenveel antwoorden. Lees verder »


Dit stond op het briefje van Vercauteren

Dit stond op het briefje van Vercauteren

Bij de invalbeurt van Isaac Kiese Thelin in minuut 86 tegen Antwerp, gaf coach Vercauteren een briefje mee aan Thelin, die het vervolgens overhandigde aan kapitein Kompany. Play Sports kon het briefje achteraf recupereren. Lees verder » 28-12-2019 

Schuldenberg loopt op tot 95 miljoen euro

Schuldenberg loopt op tot 95 miljoen euro

De schulden van Anderlecht blijven oplopen en bereiken stilaan een alarmerend niveau. Door het verlies van 27 miljoen euro afgelopen seizoen bedraagt de schuldenberg van paars-wit nu 94,9 miljoen euro. En beterschap is niet meteen in zicht. Lees verder » 24-12-2019 

Anderlecht-shop in Westland Shopping Centrum

Anderlecht-shop in Westland Shopping Centrum

De fanshop aan het Lotto Park is niet langer de enige tastbare winkel die de uitrusting van RSC Anderlecht verkoopt. Joma opent vandaag zijn eerste Anderlecht-shop in het Westland Shopping Centrum. Alle uitrustingen zullen er te koop aangeboden worden, ook de bordeaux shirts.  Lees verder »


Vanden Borre wordt klaargestoomd voor winterstage

Vanden Borre wordt klaargestoomd voor winterstage

Anthony Vanden Borre is nog steeds hard aan het werken op Neerpede. Momenteel traint hij nog met de U21 onder Craig Bellamy en René Peeters, maar hij wordt wel degelijk klaargestoomd voor de winterstage met de A-kern. Vanaf januari is hij ook speelgerechtigd.  Lees verder »


20.000 euro voor 'De Warmste Week'

20.000 euro voor 'De Warmste Week'

Ook dit jaar deed RSC Anderlecht zijn duit in het zakje voor De Warmste Week. Het ging de samenwerking aan met sponsor Joris en verkocht snoepzakjes in en rond het Lotto Park, die actie bracht 20.000 euro op. Gisteren ging persverantwoordelijke David Steegen de cheque gaan overhandigen.  Lees verder »


Ajax volgt Van Crombrugge intensief

Ajax volgt Van Crombrugge intensief

Ajax deed Hendrik Van Crombrugge al eens een aanbod, maar de doelman bedankte toen voor een plaats als tweede doelman. Nu lijkt Ajax zijn doelman te verliezen en lonkt het weer naar Van Crombrugge, maar die is niet van plan om Anderlecht nu al te verlaten.  Lees verder » 23-12-2019 

Anderlecht gaat samenwerken met Academy van Nii Lamptey

Anderlecht gaat samenwerken met Academy van Nii Lamptey

Gisteren was Nii Lamptey te gast in het Lotto Park. Hij was er niet alleen om de aftrap te geven maar ook om zaken te bespreken met Michael Verschueren. Lamptey bezit de Glow Lamp Academy in Ghana en wil graag samenwerken met RSC Anderlecht. De eerste gesprekken vonden gisteren plaats.  Lees verder »


Coucke eist en krijgt reactie

Coucke eist en krijgt reactie

Marc Coucke was vrijdag niet te genieten. Hij ging op Neerpede dan ook flink tekeer naar aanleiding van de bekeruitschakeling. De voorzitter was allerminst tevreden over het gebrek aan inzet. Hij viseerde ook de technische staf omdat te weinig spelers progressie maken. Lees verder »


Verboomen fluit op de Bosuil

Verboomen fluit op de Bosuil

Vrijdag mag RSC Anderlecht de competitie voor dit jaar afsluiten tegen Antwerp. Nathan Verboomen mag de wedstrijd op de Bosuil om 20.30 uur op gang fluiten. Mathias Hillaert en Ruben Wyns staan langs de lijn, Bert Put is vierde official.  Lees verder » 22-12-2019 

Anderlecht - Genk uitverkocht

Anderlecht - Genk uitverkocht

RSC Anderlecht start straks om 20 uur aan zijn laatste thuiswedstrijd van 2019. Het ontvangt in het Lotto Park landskampioen Racing Genk.  Alle beschikbare tickets zijn de deur uit en de wedstrijd is dus volledig uitverkocht.  Lees verder » 21-12-2019 

Verschaeren verkozen tot Belofte van het Jaar

Verschaeren verkozen tot Belofte van het Jaar

Op het gala van de Sportman en Sportvrouw van het Jaar won Anderlecht-speler Yari Verschaeren de trofee voor Belofte van het Jaar. Verschaeren haalde het voor veldrijder Thibau Nys en gewichthefster Nina Sterckx. "Ik ben hier heel blij mee", vertelde Verschaeren in een videoboodschap. Lees verder » 20-12-2019 

Kana: "Ontgoocheling is groot"

Kana:

Het was de jongste van het hele elftal die gisteren de pers te woord stond na de bekeruitschakeling. "De ontgoocheling is groot", was Marco Kana eerlijk. Maar hij wou niet te lang blijven hangen bij de nederlaag en blikt al vooruit naar de twee laatste wedstrijden voor de winterstop.  Lees verder »
 19-12-2019 

 17-12-2019 

Ex-speler Stanciu verliest ongeboren kindje

Ex-speler Stanciu verliest ongeboren kindje

Roemeense media meldden vandaag dat Nicolae Stanciu, "de man van 10 miljoen", getroffen werd door een persoonlijk drama. Hij en zijn echtgenote hebben hun ongeboren kindje verloren. De Roemeen speelt tegenwoordig bij Slavia Praag. Lees verder »


Nasri en Murillo trainen mee

Nasri en Murillo trainen mee

Samir Nasri heeft vandaag deelgenomen aan de groepstraining. Een opstelling is echter nog niet voor meteen. Wellicht zal hij na de winterstop opnieuw kunnen deelnemen aan wedstrijden. Momenteel mist hij vooral wedstrijdritme. Ook nieuwe aanwinst Amir Murillo neemt deel aan de trainingen. Lees verder »


Laforge leidt laatste thuiswedstrijd van 2019

Laforge leidt laatste thuiswedstrijd van 2019

Kerstvoetbal in het Lotto Park valt dit jaar op zondag 22 december, dan ontvangt RSC Anderlecht landskampioen KRC Genk. De laatste thuiswedstrijd van dit jaar staat onder leiding van Nicolas Laforge. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Jo De Weirdt en Vito Di Vincenzo.  Lees verder »


Wordt Cobbaut weer linksachter?

Wordt Cobbaut weer linksachter?

De kans is groot dat Elias Cobbaut donderdag tegen Club Brugge opnieuw links achteraan moet postvatten. Killian Sardella is nog out en Sieben Dewaele zit in een mindere periode. De linksback is echter geen positie die Cobbaut goed ligt. Lees verder » 16-12-2019 

Verschaeren wint eerste 'Trofee Dominique D'Onofrio'

Verschaeren wint eerste 'Trofee Dominique D'Onofrio'

Yari Verschaeren liep gisteren nog een zware blessure op op het veld van Standard Luik. Vandaag kreeg hij de eerste 'Trofee Dominique D'Onofrio'. Een prijs voor de beste jonge debutant in de Jupiler Pro League. Het was Paul Van Himst die de trofee kwam uitreiken.  Lees verder »


Genk denkt aan Davy Roef

Genk denkt aan Davy Roef

RC Genk heeft beslist om op zoek te gaan naar een meer ervaren doelman. Het is bij die zoektocht uitgekomen bij Davy Roef momenteel derde doelman bij RSC Anderlecht. De Limburgers zouden Roef graag huren tot het einde van het seizoen maar paars-wit is niet geneigd om mee te werken.  Lees verder »


Geen andere opties voor vervanging Dewaele

Geen andere opties voor vervanging Dewaele

Het was niet de wedstrijd van Sieben Dewaele. De eerste helft viel het al op dat hij het enorm moeilijk had tegen Boljevic. Twintig minuten voor tijd mocht hij ook nog eens gaan douchen met een rode kaart. Frank Vercauteren legt uit waarom hij Dewaele niet wisselde bij rust: "Ik had nu eenmaal geen andere opties." Lees verder »
 15-12-2019 

 13-12-2019 

Geen commentaar op open brief

Geen commentaar op open brief

Frank Vercauteren kreeg aan de start van zijn persconferentie deze middag meteen vragen over de open brief die RSC Anderlecht gisteren publiceerde. Vercauteren maakte meteen duidelijk dat hij geen vragen zou beantwoorden over dat onderwerp.  Lees verder »


 12-12-2019 

Anderlecht: "Toekomst van onze club is rooskleurig"

Anderlecht:

Het bestuur van Anderlecht publiceert vandaag op de website en Facebook-pagina van de club een lange open brief aan de supporters. Daarin leggen Marc Coucke en co het beleid uit. Hun kernboodschap luidt dat het duidelijk was dat er moest worden ingegrepen en dat ze de club over drie jaar weer aan de top willen brengen. Lees verder »


 11-12-2019 

Ook Bakkali traint met de groep mee

Ook Bakkali traint met de groep mee

RSC Anderlecht deelde deze namiddag enkele foto's van de training. Daarop zien we niet alleen Vincent Kompany opnieuw meetrainen maar ook Zakaria Bakkali. Wanneer de aanvaller eventueel weer fit is om mee te spelen is afwachten. Wellicht zal dat pas na de winterstop zijn.  Lees verder »


Croky Cup: Voorrangsperiode abonnees verlengd

Croky Cup: Voorrangsperiode abonnees verlengd

Normaal liep de voorrangsperiode voor de abonnees die een ticket wilden bemachtigen voor de bekerwedstrijd tegen Club Brugge, morgen af. De belangstelling is echter groot en daarom wordt de periode verlengd tot vrijdag 13 december. Een datum van de vrije verkoop wordt later meegedeeld. Lees verder »Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

Cup: Van Driessche fluit kwartfinale

Bram Van Driessche neemt de spelleiding op zich tijdens de kwartfinale van RSC Anderlecht tegen Club Brugge in het kader van de Beker van België. Yves De Neve en Pieter Becquet staan hem bij langs de zijlijn. Jasper Vergoote is vierde official.  Lees verder »


Trebel zegt 'ja' tegen Al Shabab

Trebel zegt 'ja' tegen Al Shabab

Vorige zomer zag Adrien Trebel een transfer naar Al Shabab niet zitten en bedankte voor het aanbod. Enkele maanden later is de Fransman bijgedraaid en zegt hij volmondig 'ja' tegen een transfer. Hij zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de Saudische club.  Lees verder »


Croky Cup: VAR maakt zijn intrede

Croky Cup: VAR maakt zijn intrede

Volgende week staan de kwartfinales van de Croky Cup op het programma met enkele mooie affiches waaronder RSC Anderlecht - Club Brugge. Er zijn nog  De vorige rondes van de Beker van België werden afgewerkt zonder VAR. Vanaf de kwartfinales is die wel aanwezig.  Lees verder » 10-12-2019 

Dan toch operatie voor Sandler

Dan toch operatie voor Sandler

Philippe Sandler laat zich deze week nog opereren aan de knie, dat weet VTM Nieuws. Er was even onduidelijkheid of het al dan niet tot een operatie zou komen. Maar Sandler heeft nu toch besloten om zich te laten opereren, die beslissing kwam er na overleg met zijn moederclub Manchester City. Lees verder »


Ganvoula kan Anderlecht nog geld opbrengen

Ganvoula kan Anderlecht nog geld opbrengen

Sylvère Ganvoula kon bij RSC Anderlecht nooit echt doorbreken. Dat ligt anders in Duitsland, Ganvoula is er bij de Duitse tweedeklasser Bochum echt opengebloeid. In zestien wedstrijden was hij goed voor 12 goals en 5 assists. De Duitste top toont interesse waaronder Borussia Mönchengladbach. Lees verder »


STVV hangt stevig prijskaartje aan Boli

STVV hangt stevig prijskaartje aan Boli

RSC Anderlecht toont verregaande interesse in Yohan Boli, de eerste verkennende gesprekken zijn al achter de rug. De Ivoriaanse spits ligt nog zes maand onder contract bij STVV, ondanks die nog korte contractperiode hangt er een prijskaartje van 2,5 miljoen euro aan Boli. Lees verder »


 09-12-2019 

Veld slecht bespeelbaar ondanks nieuwe grasmat

Veld slecht bespeelbaar ondanks nieuwe grasmat

Het veld in het Lotto Park lag er gisteren slecht bij ondanks de nieuwe grasmat die RSC Anderlecht twee weken geleden liet aanleggen. Reden: Anderlecht koos voor kleine stroken van 4 meter op 2 meter, waardoor het veld uit verschillende stukken bestaat. Een goedkopere oplossing dan de lange rollen grasmat. Lees verder »


Jongste ploeg ooit tegen Charleroi

Jongste ploeg ooit tegen Charleroi

Zes keer een scoreloos gelijkspel in 18 wedstrijden is een primeur. Maar wij onthouden liever een andere primeur: RSC Anderlecht kwam met het jongste elftal ooit aan de aftrap. Mario Kana was de jongste, vier maand geleden pas 17 jaar geworden. Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge te oudsten met hun 26 jaar. Lees verder »


Vercauteren zag geen reden om vroeger te wisselen

Vercauteren zag geen reden om vroeger te wisselen

Het was lang wachten op vervanging tegen Charleroi. Frank Vercauteren bracht pas twee minuten voor tijd Michel Vlap in. Enkele minuten later op een minuut van het einde van de extra tijd mocht Yari Verschaeren zijn schoenen nog even vuil maken. De coach zag geen enkele reden om vroeger te wisselen.  Lees verder »