Nieuws met tag "Andere"


 18-10-2019 

Vercauteren herschikt taken van assistenten

Vercauteren herschikt taken van assistenten

Met Simon Davis, Floribert Ngalula, Pär Zetterberg en Jonas De Roeck heeft Frank Vercauteren momenteel vier assistent-coaches. De kans dat ze zondag alle vier op de bank zitten, is klein, vertelde hij vanmiddag op zijn persconferentie. Vandaag of morgen wordt de invulling herbekeken. Lees verder »


Eerste persconferentie Frank Vercauteren

Eerste persconferentie Frank Vercauteren

Frank Vercauteren startte vorige week maandag officieel als T1 van RSC Anderlecht. Sinds gisteren beschikt hij over een volledige groep. Straks om 11 uur komt hij een eerste persconferentie geven naar aanleiding van de wedstrijd tegen Sint-Truiden komende zondag.  Lees verder »


Anderlecht bezoekt European Open

Anderlecht bezoekt European Open

Het was nog eens tijd voor een groepsuitstap bij RSC Anderlecht. Het bezocht gisteren het tennistornooi European Open te Antwerpen. Het zag er onze landgenoot David Goffin ten onder gaan in de tweede ronde. Vincent Kompany gaf verstek voor de uitstap, hij bracht zijn tijd door in de fitness.  Lees verder »


Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro

Suarez moet Anderlecht nog 538.000 euro

Mattias Suarez moest van de FIFA 1,4 miljoen euro betalen aan RSC Anderlecht. Reden was zijn plotse vertrek in de zomer van 2016 waardoor hij contractbreuk pleegde. De Argentijn betaalde ook maar stopte opeens bij 900.000 euro. Anderlecht spant nu een nieuwe zaak aan bij de FIFA. Lees verder » 17-10-2019 

"Mpoku is niet de zaakwaarnemer van Sambi Lokonga"

Het was een opmerkelijke passage in het artikel over de contractverlenging van Albert Sambi Lokonga: diens broer en Standard-speler Paul-José Mpoku zou mee rond de tafel zitten als zaakwaarnemer, zo schreef Het Laatste Nieuws. Stijn Francis, de echte manager van Sambi Lokonga, verduidelijkt de feiten. Lees verder »


Trebel terug in basiself?

Trebel terug in basiself?

Veel nieuwe namen moeten er niet verwacht worden onder Frank Vercauteren. Maar de kans bestaat wel dat Albert Sambi Lokonga Adrien Trebel naast zich krijgt op het middenveld. De Fransman komt al een tijd niet meer in de plannen voor maar is steeds plichtsbewust blijven trainen.  Lees verder »


Contractverlenging Sambi Lokonga nabij

Contractverlenging Sambi Lokonga nabij

Albert Sambi Lokonga wordt vandaag weer op training verwacht bij RSC Anderlecht. De nationale beloften speelden dinsdagavond nog een wedstrijd. Gisteren vertoefde Sambi Lokonga ook al op Neerpede om zijn contractverlenging te bespreken en die gaat de goede kant uit.  Lees verder » 16-10-2019 

Aantal spelers hoopt op nieuwe kans

Aantal spelers hoopt op nieuwe kans

Nu Frank Vercauteren zijn (jeugd)internationals ziet terugkeren na de break, wordt de wedstrijd van zondag tegen STVV voorbereid. Het wordt afwachten of een aantal spelers een kans krijgen van de nieuwe trainer. Lees verder »


Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

Anderlecht hofleverancier van de nationale ploeg

Het Nieuwsblad nam even alle spelers van de Rode Duivels onder de loep. Dan vooral bij welke club ze hun jeugdopleiding doorliepen. Het loopt dan misschien momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, RSC Anderlecht staat op één als het over jeugdspelers bij de nationale ploeg gaat. Lees verder »


"Improve the Process"

Frank Vercauteren beschikt stilaan terug over alle spelers om mee te trainen, het is enkel nog wachten op de nationale beloften. Vercauteren is gestart met een groepsgesprek, daarin kon iedereen zijn grieven en gedachten delen. Kritiek op Vincent Kompany was er niet. Lees verder »


Internationals terug op Neerpede

Internationals terug op Neerpede

Frank Vercauteren beschikt stilaan over een volledige ploeg om mee te trainen. Gisteren keerden de internationals terug waaronder, Nacer Chadli, Yari Verschaeren en Edo Kayembe. De nationale beloften met Sambi Albert Lokongo speelden gisteren nog een wedstrijd.  Lees verder » 15-10-2019 

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany

5.000 euro boete voor dubbele rol Kompany

De Licentiecommisie is mild geweest qua strafbepaling voor de dubbele rol van Kompany als speler-manager. Anderlecht moet een minieme boete betalen van €5.000 aangezien Kompany niet over het juiste diploma beschikt om de A-ploeg actief te coachen. Lees verder »


Najar traint individueel: "Het gaat goed"

Najar traint individueel:

Wie weet was u hem ondertussen al even vergeten, maar hij is er nog en is ondertussen individueel beginnen trainen: Andy Najar. De Hondurees sukkelde al enkele maanden met een nieuwe blessure maar lijkt stilaan op de terugweg. Lees verder »Zola heeft Anderlecht verlaten

Zola heeft Anderlecht verlaten

De test van twee spelers van TP Mazembe bij RSC Anderlecht is op niets uitgedraaid. Meschak Elia was al vlug spoorloos en wilde geen contract tekenen. Nu is Arsène Zola teruggekeerd naar zijn club. Hij kon de sportieve staff niet overtuigen.  Lees verder »


Boucaut fluit Anderlecht - STVV

Boucaut fluit Anderlecht - STVV

Zondag herneemt de Jupiler Pro League weer voor RSC Anderlecht. Het ontvangt thuis Sint-Truiden en is tevens de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe coach Frank Vercauteren. Scheidsrechter van dienst is Alexandre Boucaut. Hij wordt bijgestaan door Pieter Becquet en Christophe Battiston.  Lees verder » 14-10-2019 

Verjaardag webteamlid Emjomi

Verjaardag webteamlid Emjomi

Vandaag is het de verjaardag van Emjomi. We kennen haar allemaal als vurige fan en redactrice van vele Nederlandstalige artikels. Emjomi spendeert dagelijks verschillen de uren aan het verzamelen, controleren en schrijvenschrijven van artikels en we wensen haar op deze dag dan ook te bedanken voor haar inzet. Maak er mooie dag van en gefeliciteerd vanwege het volledige team!  Lees verder »
 11-10-2019 

UEFA zet Anderlecht-spelers in de kijker

UEFA zet Anderlecht-spelers in de kijker

België plaatste zich gisteren als eerste land voor het EK van volgend jaar. De officiële EURO 2020-Twitter-account van de UEFA feliciteerde België in een tweet. Het plaatste daarbij vier foto's van Rode Duivels: Anderlecht-spelers Yari Verschaeren en Nacer Chadli en ex-Anderlecht-spelers Romelu Lukaku en Youri Tielemans. Lees verder »
 10-10-2019 

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen KV Mechelen

RSC Anderlecht oefent vandaag tegen KV Mechelen

Frank Vercauteren krijgt vandaag al een eerste kans om de beschikbare spelers aan het werk te zien.  RSC Anderlecht speelt een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen achter gesloten deuren. De aftrap op de RSCA Belfius Academy is voorzien om 11.30 uur. Lees verder » 09-10-2019 

De Neve scoort winnend doelpunt bij Red Flames

De Neve scoort winnend doelpunt bij Red Flames

De Red Flames hebben hun kwalificatiewedstrijd  voor Euro 2021 gewonnen met het kleinste verschil. Het was Anderlecht-speelster Laura De Neve die voor het doelpunt zorgde op een afgeweken vrije trap. Roemenië probeerde nog, maar Nicky Evrard verdedige haar netten met succes.  Lees verder » 08-10-2019 

Anderlecht: "Kompany is inspirator en begeleider"

Anderlecht:

Anderlecht verdedigde zich vanmiddag voor de licentiecommissie in de zaak-Vincent Kompany. Het voerde aan dat Simon Davies wel degelijk de trainer is/was. "Kompany is coach in de zin van inspirator en begeleider", zo klonk het. Volgende dinsdag volgt de uitspraak. Lees verder »
Vooral gesprekken op eerste werkdag

Vooral gesprekken op eerste werkdag

De eerste officiêle werkdag van Frank Vercauteren zit erop. Die bestond vooral uit gesprekken en informatierondes. De spelers kregen nog een dag extra rust, buiten die die voor verzorging op Neerpede moesten zijn. Vincent Kompany sprak met Vercauteren en revalideerde in de fitness.  Lees verder » 07-10-2019 

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

Coucke en Verschueren reageren kwaad op OHL

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke en sportief directeur hebben allebei contact opgenomen met OH Leuven om hen de levieten te lezen naar aanleiding van hun communicatie over de overstap van Frank Vercauteren naar Anderlecht. OHL had gezegd ontgoocheld te zijn in de handelswijze van Anderlecht. Lees verder »


"Schouder is deel van de arm"

Het Professional Refereeing Department (PRD) heeft uitleg gegeven over de afgekeurde goal van Nacer Chadli vrijdag in Charleroi. Volgens het PRD moest de VAR niet tussenkomen omdat de scheidsrechter niet duidelijk in de fout ging. Maar, en vooral dat is opvallend, de PRD zegt wel dat het doelpunt terecht voor handspel werd afgekeurd. Lees verder »


Officiële voorstelling Frank Vercauteren

Officiële voorstelling Frank Vercauteren

Morgen om 14.30 uur wordt Frank Vercauteren officieel voorgesteld aan de pers in de perszaal van het Lotto Park. Vandaag stond de eerste werkdag op het programma voor Vercauteren die het zonder de internationals moet doen. De pers mag ook de training gedurende een half uurtje volgen en fotograferen. Lees verder »


Kalender speeldag 16 tot en met 22

Kalender speeldag 16 tot en met 22

De Pro League maakte zonet de kalender bekend voor speeldag 16 tot en met 22. De topper tegen Club Brugge is de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar voor RSC Anderlecht. Zondag 19 januari 2020 komt blauw-zwart op bezoek en wordt de voetbalcompetitie voor beide ploegen weer op gang getrapt.  Lees verder »


RSC Anderlecht speelt bekerwedstrijd op 5 december

RSC Anderlecht speelt bekerwedstrijd op 5 december

Op donderdag 5 december speelt RSC Anderlecht zijn achtste finale van de Croky Cup tegen Moeskroen. Ook deze keer gaat het over een wedstrijd op verplaatsing. De club maakt zo snel mogelijk alle informatie bekend in verband met tickets. Aftrap is voorzien om 20.45 uur.  Lees verder »


Licentiecommissie roept Kompany op het matje

Licentiecommissie roept Kompany op het matje

Vincent Kompany moet zich morgen bij de licentiecommissie gaan verantwoorden. Zij willen meer duidelijkheid omtrent de rol van speler-manager. Kompany is op dit moment niet in het bezit van de juiste diploma's om hoofdcoach van Anderlecht te zijn. Om die reden wil de licentiecommissie de zaak van dichterbij bekijken. Lees verder »


Van Handenhoven aan de slag als reporter

Van Handenhoven aan de slag als reporter

Enkele weken geleden kreeg Gunther Van Handenhoven zijn ontslag bij RSC Anderlecht als teammanager, maar lang heeft hij niet thuisgezeten. Van Handenhoven gaat aan de slag bij Play Sports als reporter, waar hij opnieuw collega wordt van Hein Vanhaezebrouck.  Lees verder »


Spelers kregen weekend vrij

Spelers kregen weekend vrij

Het was genieten blazen afgelopen weekend voor de spelers, die genoten van een vrij weekend na hun overwinning op Charleroi. Sommige namen het vliegtuig naar de zon, andere genoten dan weer met hun familie, gezin of vrienden. De niet-internationals worden vandaag weer verwacht op Neerpede. Lees verder »


 06-10-2019 

Chelsea en Arsenal volgen Doku van dichtbij

Chelsea en Arsenal volgen Doku van dichtbij

Jérémy Doku ligt tot 2021 onder contract bij RSC Anderlecht. Hij is één van de jonge talenten die op zijn 16de verjaardag een profcontract tekenden. Toch zal paars-wit zijn uiterste best moeten doen om Doku effectief in Neerpede te houden. Er is namelijk verregaande interesse uit de Premier League.  Lees verder »


Win een meet en greet met Romelu Lukaku

Win een meet en greet met Romelu Lukaku

De teller van Romelu Lukaku bij de Rode Duivels staat op 49 doelpunten en is daarmee topschutter. Om dat in de verf te zetten kan je een meet and greet winnen met Lukaku door zijn mooiste doelpunt te kiezen. Je kan kiezen uit drie doelpunten.  Lees verder » 05-10-2019 

Vaste buschauffeur RSC Anderlecht overleden

Vaste buschauffeur RSC Anderlecht overleden

Vrijdagmorgen hebben we moeten afscheid nemen van Michael Ruysseveldt. Hij was gedurende jaren de vaste buschauffeur van RSC Anderlecht en van de Rode Duivels. Enkele jaren geleden moest hij al stoppen met zijn job als buschauffeur door ziekte.  Lees verder »


Coucke nam het zekere voor het onzekere

Coucke nam het zekere voor het onzekere

Er was op voorhand extra politiebescherming aangekondigd voor Marc Coucke. Voor de wedstrijd waren er ook enkele spandoeken te zien met 'Coucke buiten'. Uiteindelijk een maat voor niets, want de voorzitter nam het zekere voor het onzekere en bleef thuis.  Lees verder »


 04-10-2019 

Vercauteren in tribune op Mambourg

Vercauteren in tribune op Mambourg

Vanavond is het Jonas De Roeck die langs de zijlijn staat als trainer van RSC Anderlecht. Frank Vercauteren neemt vanaf maandag over. Toch zal hij er vanavond wel bijzijn om de ploeg al aan het werk te zien. Vercauteren neemt plaats in de tribune op Mambourg. Lees verder »


Vader en zoon in staf RSC Anderlecht

Vader en zoon in staf RSC Anderlecht

Frank Vercauteren is terug bij RSC Anderlecht. Ook al is er veel veranderd sinds zijn laatste passage, helemaal onwennig zal de nieuwe trainer niet zijn. Hij komt er immers zijn zoon Glenn Vercauteren tegen die sinds deze zomer hoofdkinesist is bij paars-wit. Lees verder »


Politiebescherming voor Coucke

Politiebescherming voor Coucke

Marc Coucke krijgt op Charleroi enkele politieagenten met zich mee. De voorzitter blijft opvallend stil over RSC Anderlecht. Maar toch nemen enkele supporters hem de malaise kwalijk. De korpschef van Anderlecht laat weten dat Coucke dan ook enkele dreigementen heeft ontvangen.  Lees verder »


Trebel niet mee naar Charlerloi

Trebel niet mee naar Charlerloi

Adrien Trebel valt opnieuw naast de kern en reist dus niet mee af naar Charleroi. Ook Pieter Gerkens stapt niet mee op de bus. Vanaf maandag neemt Frank Vercauteren over, misschien ziet hij wel meer in Trebel dan één optreden tegen Club Brugge.  Lees verder »


 03-10-2019 

Vercauteren volgende week officieel voorgesteld

Vercauteren volgende week officieel voorgesteld

Morgen in Charleroi neemt Jonas De Rouck de honneurs nog waar als trainer langs de zijlijn. Frank Vercauteren zal vanaf maandag starten op Neerpede. In de loop van volgende week zal hij ook officieel voorgesteld worden tijdens een persconferentie.  Lees verder »Nieuwe coach in het vizier

Nieuwe coach in het vizier

Deze week vond er een overleg plaats tussen Vincent Kompany, Marc Coucke en Michael Verschueren. Volgens Het Laatste Nieuws is de komst van een nieuwe coach niet uitgesloten. Kompany zou zelf tot die vaststelling zijn gekomen. Lees verder »


 02-10-2019 

Trebel reageert op Twitter

Trebel reageert op Twitter

Eerder deze week verscheen een bericht in de pers dat Adrien Trebel niet happig zou zijn om opnieuw te depanneren indien nodig. De Fransman weerlegde dit bericht met een reactie op Twitter. Lees verder »


Roofe en Van Crombrugge geven persconferentie

Roofe en Van Crombrugge geven persconferentie

RSC Anderlecht stapt voorlopig af van de gewoonte dat de coach de persconferentie geeft naar aanleiding van een wedstrijd. Vorige week was de eer aan Sambi Albert Lokonga om de eerste keer een persconferentie voor te zitten. Morgen is het de beurt aan Kemar Roofe en Hendrik Van Crombrugge. Lees verder »