Nieuws met tag "Andere"


 01-03-2024 

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Anderlecht gaf geen commentaar na zitting BAS

Met een vertraging van een half uur boog het BAS zich deze namiddag over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Zowel voor als na de zitting wilden de advocaten van Anderlecht geen commentaar kwijt. Alle partijen lijken het er wel over eens geen burgerlijke klacht aan te spannen na de uitspraak. Lees verder »




 27-02-2024 

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

Kristoffer Olsson plots getroffen door hersenaandoening

De Zweedse middenvelder Kristoffer Olsson (28) ligt sinds vorige week in het ziekenhuis waar hij wordt beademd. De ex-speler van Paars-wit, die vorige zomer door de Deense club Midtjylland werd overgenomen, heeft te maken met een plotse hersenaandoening maar de specialisten zijn nog aan zoeken wat er precies gaande is. Lees verder »



 26-02-2024 


 22-02-2024 

Evocatiecommissie: "Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd"

Evocatiecommissie:

De Evocatiecommissie van de voetbalbond heeft vandaag geoordeeld dat de Disciplinaire Raad wel degelijk bevoegd is om te beslissen over het herspelen van Anderlecht - Genk en dat deze de procedure correct behandeld heeft. Anderlecht, en bij uitbreiding het hele Belgische voetbal, moet nu hopen op het BAS om de wedstrijd niet te moeten herspelen. Lees verder »



 21-02-2024 


 16-02-2024 


 13-02-2024 

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

BAS buigt zich begin maart over penalty-zaak

Op vrijdag 1 maart zal het BAS het beroep van Anderlecht behandelen in het dossier over het inloopincident tijdens Anderlecht - Genk. Ten laatste op dinsdag 5 maart zal er een uitspraak zijn. Als de wedstrijd herspeeld moet worden, kan dat op woensdag 13 maart. Lees verder »




 12-02-2024 


 09-02-2024 

Officiële cijfers bewijzen: Anderlecht vaakst benadeeld door VAR

Officiële cijfers bewijzen: Anderlecht vaakst benadeeld door VAR

Het Nieuwsblad kreeg deze week de uiterst geheime gegevens uit het Referee Information System (RIS), het computersysteem waarmee onze scheidsrechters op basis van data worden beoordeeld en geanalyseerd, te pakken. Daaruit blijkt dat Anderlecht tijdens de eerste twintig speeldagen het vaakst benadeeld werd door de VAR. Lees verder »



 08-02-2024 

 07-02-2024 

Raman: "Ik verlaat Anderlecht met pijn in het hart"

Raman:

Via een bericht op Instagram neemt Benito Raman vandaag afscheid van Anderlecht. Het is duidelijk dat de spits erg graag bij paars-wit was. "Ik heb mijn best gedaan om altijd zo positief mogelijk te zijn in moeilijke momenten", klikt het onder meer. "Ik heb altijd de sfeer erin gehouden in de kleedkamer." Lees verder »


 02-02-2024 

Laporta: "Anderlecht wil meedoen aan Super League"

Laporta:

Het idee van de Super League is nog steeds levend bij verschillende Europese topclubs. In een interview noemde Barcelona-voorzitter Joan Laporta verschillende clubs die volgens hem “klaar zijn om meteen in een Super League te stappen". Eén van de namen die hij noemde, was die van Anderlecht. Lees verder »


 30-01-2024 

 29-01-2024 


 28-01-2024 

Mauves Army roept op om niets op veld te gooien

Mauves Army roept op om niets op veld te gooien

In een bericht op Facebook groept Mauves Army, een van de grootste en vurigste supportersgroepen van Anderlecht, op om geen bekers of andere zaken op het veld te gooien. "Negen keer op tien belandt zo'n beker op een vriend van jou die daar niet om gevraagd heeft", klinkt het onder meer. Lees verder »


Ook een zesde biergooier geïdentificeerd

Ook een zesde biergooier geïdentificeerd

De Brusselse politie heeft een zesde persoon geïdentificieerd die met bier gooide tijdens Union - Anderlecht. Het gaat om de persoon die een beker gooide naar commissaris Philippe Boucar toen die de boel kwam bedaren.  Lees verder »


 27-01-2024 

 26-01-2024 



Vijf biergooiers opgepakt en riskeren stadionverbod

Vijf biergooiers opgepakt en riskeren stadionverbod

Meteen na de wedstrijd tegen Union werden vijf personen uit het Anderlecht-vak opgepakt en administratief aangehouden wegens het gooien van bierbekers. Dat meldt Het Nieuwsblad. Anderlecht laat intussen weten dat het alles wil doen om de vijf een stadionverbod op te leggen. Lees verder »


Fan Council roept op om geen bekers te gooien

Fan Council roept op om geen bekers te gooien

Na de wedstrijd van gisterenavond plaatste Phil-lips Joe, de beheerder van de officiële Facebook-groep Fanboard RSCA, in dat kanaal een oproep om geen bekers meer op het veld te gooien. "We weten dat het enkelingen zijn, maar bier dient om op te drinken en niet om mee te gooien." Lees verder »


 25-01-2024 

Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal

Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal

Ex-Anderlechtspeler Andy Kawaya stopt met professioneel voetbal. De 27-jarige flankspeler zal vooral herinnerd worden voor zijn sterke invalbeurt in de Champions League 2014-2015. Kawaya viel in aan de rust en hielp Anderlecht om 3-3 gelijk te spelen nadat het 2-0 had achtergestaan. Maar daarna haalde hij nooit meer dit niveau en werd zijn loopbaan gehinderd door blessures en ongelukkige keuzes. Lees verder »


 24-01-2024 

Politie extra waakzaam rond Union-stadion

Politie extra waakzaam rond Union-stadion

De politie van Brussel is vanavond extra alert in de omgeving van het Dudenpark, waar Anderlecht en Union het morgen tegen elkaar opnemen in de kwartfinale van de Beker van België. In de loop van de dag hebben buurtbewoners verschillende meldingen gemaakt van Anderlecht-fans die zich verdacht gedroegen. Lees verder »


 19-01-2024 

Verjaardag webteamlid Michael

Verjaardag webteamlid Michael

Vandaag is het de verjaardag van Michael, die al jaren de Duitstalige sectie van de website onderhoudt. We wensen hem enorm te bedanken voor zijn werk en wensen hem een fantastische verjaardag. Hopelijk krijgt hij dit weekend ook een mooie overwinning cadeau van onze club! Lees verder »


Ghana speelt gelijk tegen Egypte

Ghana speelt gelijk tegen Egypte

Majeed Ashimeru speelde 62 minuten in Ghana's CAN 2024-wedstrijd tegen Egypte, waardoor zijn team met 2-2 gelijk speelde. Ze staan onderaan in hun groep met één punt, maar kwalificatie is mathematisch nog steeds mogelijk. Lees verder »


Vertonghen op vijfde plaats Gouden Schoen

Vertonghen op vijfde plaats Gouden Schoen

Jan Vertonghen eindigde op de vijfde plaats bij de verkiezing van de Gouden Schoen en is ook de enige RSC Anderlecht-speler in de top tien. Dan deden de RSC Anderlecht-spelers het beter, daar zijn vier Anderlecht-speelsters te vinden in de top 10: Sarah Wijnants (5), Lore Jacobs (6), Stefania Vatafu (7), Laura De Neve (9). Lees verder »



 18-01-2024 

 17-01-2024 

Genk pleit zijn zaak dinsdag bij de Disciplinaire Raad

Genk pleit zijn zaak dinsdag bij de Disciplinaire Raad

Genk legde zich niet neer bij de eerdere uitspraak van het Referee Departement en verklaarde meteen om in beroep te gaan. Dinsdag mag de club zijn zaak bepleiten voor de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, het dossier werd ook al ingeleid bij het BAS, Belgisch Arbitragehof voor Sport. Lees verder »



 16-01-2024 

Kwartfinale live op VTM 2

Kwartfinale live op VTM 2

Morgen verplaatst RSC Anderlecht zich naar het Joseph Marienstadion voor hun kwarfinale in het kader van de Beker van België tegen Union. De wedstrijd zal live te volgen zijn op VTM 2. Lees verder »


Croky Cup in de sneeuw, Pro League hakt morgen knoop door

Croky Cup in de sneeuw, Pro League hakt morgen knoop door

We worden nu al een paar dagen rond de oren geslagen met het nieuws dat er woensdag mogelijks een sneeuwbom over ons land trekt. Meteen wordt gedacht aan de drie kwartfinales die morgen gespeeld worden. De Pro League hakt morgen om 14u de knoop door of de wedstrijden al dan niet doorgaan. Lees verder »


 15-01-2024 

 14-01-2024 

Africa Cup: wanneer spelen Ashimeru en Diawara?

Africa Cup: wanneer spelen Ashimeru en Diawara?

Vanavond om 21 uur begint Majeed Ashimeru aan de Africa Cup. De Anderlecht-middenvelder start bij Ghana in de basis tegen Kaapverdië. Morgen komt ook Amadou Diawara voor het eerst in actie. Ontdek hier het programma van beide Anderlecht-spelers en welke twaalf andere spelers op het toernooi een verleden bij Anderlecht hebben. Lees verder »


 13-01-2024 

 12-01-2024 

Lapmiddeltjes moeten grasmat optimaliseren

Lapmiddeltjes moeten grasmat optimaliseren

Anderlecht nodigde de voorbije weken specialisten van Arsenal en Leicester uit om advies te geven over de grasmat, maar grote ingrepen waren niet mogelijk. Het weer van de voorbije weken, eerst heel nat en dan heel koud, zorgde ervoor dat er niet veel mogelijk was. Lees verder »


 10-01-2024 

Scoorde Amuzu of Dreyer de Goal van het Jaar?

Scoorde Amuzu of Dreyer de Goal van het Jaar?

Doelpunten van Francis Amuzu en Anders Dreyer behoren tot de tien kanshebbers om tijdens het Gala van de Gouden Schoen verkozen te worden tot Goal van het Jaar. Alle voetballiefhebbers kunnen stemmen en zo kiezen wie de winnaar wordt. Lees verder »


 09-01-2024 

Beker van België: Lothar D'Hondt fluit Brusselse derby

Beker van België: Lothar D'Hondt fluit Brusselse derby

Volgende week woensdag, 17 januari, verplaatst RSC Anderlecht zich naar het Dudenpark voor de kwartfinale van de Beker van België. Lothar D'hondt fluit de wedstrijd op gang om 20.30 uur. Langs de lijn staan Rien Vanyzere en Nico Claes hem bij, Jasper Vergoote is vierde official. Lees verder »


 08-01-2024 

Klacht Genk verworpen

Klacht Genk verworpen

Het Referee Departement heeft een beslissing genomen over de klacht van Racing Genk betreffende het duel in het Lotto Park. De klacht is verworpen en de wedstrijd wordt dus niet herspeeld. Genk heeft wel nog de mogelijkheid om naar het BAS te stappen. Lees verder »


 05-01-2024 

Selectie voor de stage in Tunesië

Selectie voor de stage in Tunesië

Anderlecht vertrekt vandaag naar Tunesië op stage. In de selectie zitten best enkele opvallende namen zoals die van Justin Lonwijk en Alexis Flips die volgens geruchten zouden kunnen vertrekken. Verschillende spelers van de RSCA Futures maken ook deel uit van de selectie waaronder Mohammed Bouchouari om de blessure van Sardella op te vangen. Thomas Delaney is niet van de partij, hij revalideert in Brussel Lees verder »



 04-01-2024 

Raman en Sardella niet mee op stage

Raman en Sardella niet mee op stage

Anderlecht vertrekt morgen zonder Benito Raman (foto) en Killian Sardella op stage naar Tunesië. Dat meldt La Dernière Heure. Sardella zal door een blessure ook de eerste wedstrijd(en) na de winterstop missen. Lees verder »


Sheffield United richt pijlen op Schmeichel

Sheffield United richt pijlen op Schmeichel

Het Engelse Sheffield United toont verregaande belangstelling in Kasper Schmeichel. RSC Anderlecht is echter niet van plan om te luisteren, laat staan mee te werken aan een transfer. En belangrijk, de doelman zelf heeft geen oren naar een vertrek bij paars-wit. Lees verder »


Goto nog niet speelgerechtigd

Goto nog niet speelgerechtigd

Eind november haalde RSC Anderlecht de Japanese spits, Keisuke Goto, de bedoeling was dat hij in januari aansloot bij de Futures. Alle administratieve rompslomp is echter nog niet afgehandeld, waardoor Goto nog niet speelgerechtigd is.  Lees verder »


Amuzu en Lonwijk niet mee op winterstage

Amuzu en Lonwijk niet mee op winterstage

Normaal gezien stapt RSC Anderlecht morgen het vliegtuig op richting Tunesië voor hun winterstage. Francis Amuzu en Justin Lonwijk blijven thuis. Amuzu sukkult nog steeds met een pubalgie waaraan hij moet geopereerd worden en Lonwijk mag uitkijken naar een andere club. Lees verder »