Nieuws met tag "Andere"


 14-07-2020 
Luckassen vandaag terug op training

Luckassen vandaag terug op training

De deal is rond, RSC Anderlecht heeft met PSV een overeenkomst gevonden om Derrick Luckassen nog één jaar te huren. Er is geen optie tot aankoop opgenomen in de huurdeal. Luckassen wordt vandaag terug op training verwacht in Neerpede. Lees verder » 13-07-2020 


 12-07-2020 


 11-07-2020 

Dimata klaar voor het nieuwe seizoen

Dimata klaar voor het nieuwe seizoen

Landry Dimata ziet licht aan het einde van de tunnel. Hij kwam vorige week al in actie tegen Charleroi en ook vandaag staat hij waarschijnlijk op het veld voor de oefenwedstrijd tegen STVV. Op foto's die we te zien kregen viel het al op dat Dimata heel wat spiermassa heeft bijgewonnen.  Lees verder »


Transfer Deadline Day nu op 5 oktober

Transfer Deadline Day nu op 5 oktober

De coronacrisis heeft ook zijn gevolgen voor de transferperiode. Vele Europese competities lopen nog waardoor daar de transferperiode automatisch mee opschuift. Dan kon problematisch worden voor de Belgische clubs die misschien nog spelers zien vertrekken als de transferperiode in België is afgesloten.  Lees verder »


"We blijven ons richten op competitiestart op 8 augustus"

Niets is meer zeker na de uitspraak van het BAS die oordeelde dat Waasland-Beveren niet mag degraderen. Opeens staan er weer veel vraagtekens bij de start van de nieuwe competitie. RSC Anderlecht blijft zich in ieder geval voorbereiden met als competitiestart 8 augustus in het hoofd. Lees verder »


Trebel als linksback tegen STVV

Trebel als linksback tegen STVV

Vandaag om 13 uur speelt RSC Anderlecht zijn tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Pers is tot nader order nog steeds niet toegelaten. Al zal onze eigen DavidBxl zijn best doen om u op de hoogte te houden vanop zijn terras. Misschien ziet hij Trebel daar wel als linksback het veld betreden.  Lees verder » 10-07-2020 

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Gelukkige verjaardag DavidBxl

Feest ten huize Cuvelier, onze medewerker Davidbxl is vandaag jarig. Hij is vooral actief voor de Franse sectie en volgt voor ons de jeugd op de voet. We wensen hem een dag vol verrassingen en bubbels toe en willen hem bedanken voor zijn inzet. Lees verder » 09-07-2020 

Pro League buigt niet voor BAS

Pro League buigt niet voor BAS

De Pro League is niet van plan om Waasland-Beveren na de beslissing van het BAS alsnog toe te laten tot 1A. De raad van bestuur zal een nieuwe vergadering bijeenroepen waarop het de beslissing om Waasland-Beveren te laten degraderen gewoon opnieuw neemt.  Lees verder »


Mauves Army protesteert aan bondsgebouw tegen wedstrijduren

Mauves Army protesteert aan bondsgebouw tegen wedstrijduren

Heel wat voetbalfans en het overkoepelende supportersorgaan lieten gisteren hun afkeuring blijken over de nieuwe aanvangsuren van het Belgisch voetbal. Mauves Amry 2003, de meest fanatieke supportersclub van Anderlecht, hield het niet bij woorden en trok met een spandoek naar het bondsgebouw. Lees verder »


Video: own-goal Sa blijft zonder gevolgen

Video: own-goal Sa blijft zonder gevolgen

Josué Sa blijft met Huesca op koers voor promotie naar de Primera Division. Gisteren wonnen Sa en co met 2-1 tegen Alcorcon. De van Anderlecht gehuurde verdediger was wel de pineut van de avond. Hij kreeg een bal tegen de borst getrapt en die verdween ongelukkig in zijn eigen doel. Lees verder »


Nieuwe voetbalkalender kan vuilbak in

Nieuwe voetbalkalender kan vuilbak in

De kans is erg klein dat op 8 augustus de nieuwe voetbalcompetitie kan starten zoals ze gisteren werd voorgesteld. Het BAS oordeelt dat Waasland-Beveren onrechtmatig degradeert. Er liggen nu twee opties voor de hand: de 30e speeldag alsnog afwerken of een competitie met 18 ploegen. Lees verder »
 08-07-2020 

Shirtverkoop stijgt met 35%

Shirtverkoop stijgt met 35%

De nieuwe shirts gaan vlot over de toonbank. In vergelijking met vorig jaar ligt de verkoop 35% hoger. Een opsteker voor shirtsponsor Joma en RSC Anderlecht, want bij de presentatie was er toch her en der heel wat kritiek te horen op de ontwerpen.  Lees verder »


Niemand wil Anderlecht ontvangen zonder publiek

Niemand wil Anderlecht ontvangen zonder publiek

Straks om 13.15 uur maakt de Pro League de kalender voor het nieuwe seizoen bekend. De samenstelling was geen gemakkelijke oefeningen. Veel elementen spelen mee en met de coronamaatregelen kwamen er nog bij. Zo mocht elke club drie tegenstanders opgeven tegen wie ze niet willen spelen in augustus, wanneer nog geen publiek is toegelaten. Lees verder »


Speelt jeugdtrauma opnieuw op bij Lawrence?

Speelt jeugdtrauma opnieuw op bij Lawrence?

We mogen ons stilaan zorgen maken om Kemar Lawrence. De voorbereiding is een maand ver en de linksachter is nog steeds in Jamaïca. Met transportproblemen heeft zijn afwezigheid niets te maken. Het probleem situeert zich in de familiale sfeer. En dat kan wel eens zwaarder zijn dan op het eerste zicht gedacht. Lees verder » 07-07-2020 

"Ik wil ploeg met artiesten die hard werken"

Wie dacht dat de communicatiecel van Anderlecht op 1 juli ook op vakantie vertrokken is, schrok zich vandaag een hoedje. In de loop van de dag publiceerde de club een videoboodschap van Vincent Kompany. Het doel: de abonnementenverkoop een boost geven. Lees verder »Van Eetvelt in raad van bestuur Pro League

Van Eetvelt in raad van bestuur Pro League

Karel Van Eetvelt werd vanmiddag verkozen als nieuw lid van de raad van bestuur van de Pro League. Hij volgt onder meer Anderlecht-voorzitter Marc Coucke op, die zich niet meer verkiesbaar stelde. Van Eetvelt is verkozen voor een termijn van drie jaar. Lees verder »


Kemar Lawrence nog steeds in Jamaïca

Kemar Lawrence nog steeds in Jamaïca

De "taxi" zit vast: Kemar Lawrence is nog steeds niet van Jamaïca in Brussel geraakt. Tijdens de coronacrisis heeft hij een vlucht gevonden richting thuisland en daar zit hij nog steeds. Want het lijkt niet evident om een vlucht terug te vinden. Lees verder » 06-07-2020 

Kalender nieuw seizoen woensdag bekend

Kalender nieuw seizoen woensdag bekend

Woensdag kennen we de kalender van het komende voetbalseizoen. Om 13.15 uur precies zal de Pro League de kalender bekendmaken. De voorstelling zal rechtstreeks te volgen zijn via de website en Facebook-pagina van de Pro League. Lees verder »


Lechia Gdansk wil Saief definitief overnemen

Lechia Gdansk wil Saief definitief overnemen

Kenny Saief vertrok in februari op huurbasis naar het Poolse Lechia Gdansk. Saief doet het daar helemaal niet slecht en de Poolse club overweegt om de middenvelder definitief over te nemen. Al zal RSC Anderlecht dan wel de transferprijs moeten laten zakken. Lees verder »
 04-07-2020 

 03-07-2020 

Anderlecht geeft Vranjes nieuw rugnummer

Anderlecht geeft Vranjes nieuw rugnummer

Wie op de officiële clubwebsite gaat kijken naar de teamsamenstelling, ziet dat er tussen de vertrouwde gezichten ook drie spelers staan die het voorbije seizoen waren uitgeleend. Het gaat om Hannes Delcroix, Luka Adzic en Ognjen Vranjes. Een teken dat zij op een nieuwe kans mogen rekenen? Lees verder »


Nieuwe abonnees krijgen 10% korting

Nieuwe abonnees krijgen 10% korting

Nog tot 12 juli 2020 kunnen supporters hun abonnement verlengen aan 20% korting. Nieuwe abonnees kunnen ook al hun abonnement aankopen, zij genieten een korting van 10%. Vanaf 12 juli komen de plaatsen in het stadion vrij van abonnees die niet verlengd hebben.  Lees verder »


Nieuwe truitjes worden vlot verkocht

Nieuwe truitjes worden vlot verkocht

Elk jaar heb je voor-en tegenstanders als de truitjes voor het nieuwe seizoen bekend worden gemaakt. Vorig jaar was iedereen enthousiast dat men eindelijk weer de focus legde op de clubkleuren: paars en wit. Dit jaar was niet iedereen tevreden over de shirts, toch verloopt de verkoop vrij vlot. Lees verder »


Rayo Vallecano wil schadevergoeding van Anderlecht

Rayo Vallecano wil schadevergoeding van Anderlecht

Antonio Milic speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor het Spaanse Rayo Vallecano. De club had een aankoopoptie maar maakte daar geen gebruik van. Op 30 juni liep de huurovereenkomst af en moest Milic terugkeren naar Brussel. Rayo wil nu een schadevergoeding eisen.  Lees verder » 02-07-2020 

Arnstad en Delcroix trainen met A-kern

Arnstad en Delcroix trainen met A-kern

De 16-jarig Kristian Arnstad traint momenteel mee met de A-kern. Door de coronacrisis zat hij lange tijd vast in zijn geboorteland Noorwegen en miste hij het begin van de trainingen bij de U21. Die hebben nu verlof, dus mag Arnstad meetrainen met de grote jongens. Lees verder »Eerste partner Eleven Sports bekend

Eerste partner Eleven Sports bekend

Wie gaat de wedstrijden in eerste klasse volgend seizoen mogen uitzenden ? Eleven Sports is in volle onderhandeling met de verschillende mediapartners. Een eerste is al bekend en dat is Orange. Telenet en Proximus moeten nog niet wanhopen want de onderhandelingen lopen nog.  Lees verder »


Kums tekent voor drie jaar bij KAA Gent

Kums tekent voor drie jaar bij KAA Gent

Een verrassing is het niet meer, Sven Kums is officieel een speler van KAA Gent. Hij tekende er een nieuwe verbintenis voor drie jaar. In januari was er al een akkoord tussen beide clubs dat Kums vanaf 1 juli een Buffalo was.  Lees verder »


Pro League stelt nieuw logo voor

Pro League stelt nieuw logo voor

De Pro League stelde gisteren zijn nieuw logo voor, dat ontworpen werd door Brand Agency Mirror Mirror. Een strakker, modern design. Het resultaat is een beeldmerk dat focust op de core activiteit van de Pro League: 1 bal, 2 teams.  Lees verder »


Video: Saelemaekers viert contract met gelijkmaker

Video: Saelemaekers viert contract met gelijkmaker

Op de dag dat hij zijn definitief contract bij AC Milan tekende, was Alexis Saelemaekers voor het eerst beslissend voor de Rossoneri. Op bezoek bij SPAL zwiepte hij diep in blessuretijd de bal voor doel. Een verdediger gleed het leer voorbij zijn eigen doelman. Lees verder »


Vanden Borre traint gewoon mee

Vanden Borre traint gewoon mee

Anthony Vanden Borre blijft gewoon meetrainen met RSC Anderlecht. Ook al ligt hij niet meer onder contract. Doordat hij dus een contractloze vrije speler is is er ook geen probleem met een eventuele club mocht hij geblesseerd raken op training.  Lees verder »


Kana heeft secundair diploma te pakken

Kana heeft secundair diploma te pakken

Marco Kana is niet alleen een succes op het veld, ook op studiegebied staat hij meer dan zijn mannetje. Eerder deze week zwaaide hij , mét succes, af aan de richting Wetenschappen-Wiskunde (8 uur wiskunde) en mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen.  Lees verder »


Vranjes maakt opwachting in Neerpede

Vranjes maakt opwachting in Neerpede

Ognjen Vranjes maakte gisteren met de grote glimlach zijn intrede te Neerpede. Trainen deed hij nog niet, hij had wel een goed gesprek met Vincent Kompany. Ook Frank Vercauteren ging hij even groeten. Normaal traint hij vanaf vandaag gewoon mee. Lees verder »


 01-07-2020 

Joma wil volgende keer meer inspraak

Joma wil volgende keer meer inspraak

RSC Anderlecht lanceerde vorige week zijn truitjes voor het nieuwe seizoen. Die werden niet overal met evenveel enthousiasme onthaald. En dan is er nog de blunder met de Brusselse vlag. Teveel negativiteit waardoor Joma volgend seizoen weer meer inspraak wil in de ontwerpen. Lees verder »


 30-06-2020 

Samenwerking tussen RSC Anderlecht en Allianz stopt

Samenwerking tussen RSC Anderlecht en Allianz stopt

In 2014 verwelkomde RSC Anderlecht Allianz als nieuwe sponsor. Drie jaar later werd het zelfs Main Partner en shirtsponsor tijdens de Europeese wedstrijden. Daarnaast werd ook het project "Dare to Dream" opgestart. Maar aan die samenwerking komt nu een einde.  Lees verder »


Anderlecht pronkt met "verwelkte" Iris

Anderlecht pronkt met

RSC Anderlecht stelde vorige wek met trots de nieuwe shirts voor.  Paars-wit wou de Brusselse identiteit benadrukken en zette de Brusselse vlag onder de kraag, alleen is die vlag  vijf jaar geleden vernieuwd. De Iris onder de kraag is dus een oud ontwerp.  Lees verder »


Fanshop opent volgende week opnieuw de deuren

Fanshop opent volgende week opnieuw de deuren

Tot vorige week zaterdag kon je in de fanshop van RSC Anderlecht nog genieten van forse kortingen. Deze week is de fanshop gesloten en worden er de nieuwe truitjes in gereedheid gebracht samen met de andere stukken van de nieuwe collectie. Vanaf volgende week dinsdag kan je er opnieuw terecht.  Lees verder »