Anderlecht verliest op Brugge

ZONDAG, 7 MAART 2004, 17:40 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Met 1-0-winst tegen Anderlecht heeft de 2e in de stand, Club, het prestige opgepoetst: meteen de 9e thuiszege op rij voor club. Anderlecht heeft zijn zwakke prestatie op Westerlo niet goed kunnen maken.

Club-trainer Sollied liet zijn principe varen: hij flanste een 3-5-2-opstelling in elkaar, terwijl Brugge meestal 4-3-3 speelt. Bij Anderlecht was Wilhelmsson ziek, maar de 4-4-2 bleef als een paal boven water: Broos paste zich niet aan.
Het duel begon veelbelovend: al na drie minuten stond het 1-0. Ceh schilderde een corner het hoofd van Clement, die naar de 2e paal kopte, waar Lange makkelijk kon afwerken. Club had meteen de bovenhand en was ook baas in het spel.
Aan Brusselse kant was het slordigheid troef. Anderlecht kreeg op het middenveld geen voet aan de grond: Hasi verdronk, want Baseggio's steun bleef uit.
Pas na ruim een halfuur dreigde de leider voor het eerst: Jasjtsjoek kreeg de bal op het hoofd, maar kopte naast. 1-1 werd het niet, 2-0 moest het worden na een onbesuisde schaar van Deschacht net voor eigen doel. Simons nam de penalty, maar Peersman kon knap redding brengen.
De kwaliteit van het voetbal werd er niet beter op en in de tribunes was de sfeer magertjes. De beste kansen waren nog voor Anderlecht, maar Jasjtsjoek faalde twee keer en invaller Jestrovic had pech met een kopbaal tegen de paal.

Doelpunt: 3' Lange 1-0

Club Brugge: Verlinden, De Cock, Ceh (71' Victor), Clement, Maertens, Rozehnal, Simons, Gvozdenovic, Verheyen, Lange, Mendoza (71' Smolders)

Anderlecht: Peersman, Zewlakow (76' Traore), Kompany, Tihinen, Deschacht, Hendrikx (65' Lovre), Hasi, Baseggio, Kolar (69' Jestrovic), Aruna, Iachtchouk

Rode kaarten: geen
Gele kaarten: Deschacht, Hasi, Maertens
Toeschouwers: 28.500
Scheidsrechter: Gumiennyanderlecht-online forum