Anderlecht wint oververdiend

ZONDAG, 9 MAART 2003, 00:01 - Newssystem

Anderlecht klopte Genk met een doelpunt een kwartier voor tijd van Nenad Jestrovic.

Doelpunt: 73' Jestrovic 0-1
RC Genk: Moons, Tomasic (65' Wamfor), Zokora, Leenders, Roumani, Thijs, Skoko, Beslija, Daerden, Dagano (76' Suzuki), Sonck
Anderlecht: Zitka, Tihinen, De Boeck, Doll, Deschacht, Junior, Baseggio, Kolar (86' Seol), Lovre, Aruna, Jestrovic
Scheidsrechter: Vervecken
Toeschouwers: 24.749

RC Genk heeft zo stilaan zijn laatste troeven op Champions League of Uefacup verspeeld. Tegen Anderlecht ontsnapte het aan een monsterscore, 0-1.
In een wedstrijd met soms bikklharde duels had Anderlecht voor de rust op voorsprong moeten staan. Toen Kolar op de paal trapte, kwam Aruna goed inlopen om de bal binnen te schieten. Onterecht werd de goal afgekeurd: Aruna liep wel buitenspel toen Kolar de pass kreeg maar nam toen niet deel aan het spel.
Anderlecht kreeg nog een goede kans. Lovre devieerde een voorzet maar zag de bal op de paal rollen.
Meteen na de rust kreeg Jestrovic een open kopkans. Moons redde. Aruna, een gesel voor de Genkse defensie, trapte nog eens op doel maar trof de paal.
En het bleef maar duren: Tihinen kopte op de paal en Lovre duwde de rebound op de binnenkant van de paal. Slechts af en toe kon Genk een sterk Anderlecht weerwerk bieden. Paars-wit verdiende de voorsprong, maar een vrije trap van Baseggio strandde... op de doelpaal.
Bij een vrije trap van Jestrovic bleek het doel dan uiteindelijk toch niet te klein voor Anderlecht. Een tam Genk kon nauwelijks reageren. De beste kans was nog voor Anderlecht, maar na een rush schoot Kolar net voorlangs.