Rode Duivels verliezen met 4-0

ZATERDAG, 29 MAART 2003, 00:01 - Newssystem

De jonge Belgische ploeg heeft een zware nederlaag geleden in Zagreb. Vooral na de rust maakte de ploeg geen goede beurt en na slap verdedigen scoorde Kroati? 3x in 20 minuten tijd.

Belgi? slikte snel een goal, al viel die uit een onverwachte hoek. Srna haalde uit vanop rechts. Iets tussen een voorzet en een schot werd het, maar de bal ging in de korte hoek in doel.
Vooraan kon Buffel amper de spitsen Mpenza en Sonck bereiken. Sonck knalde eens op doel en na een mooie aanval via Buffel en Simons kwam Mpenza te laat om te schieten. Pas na 20 minuten kreeg Belgi? wat voet op Kroatische grond
Twee kansen had Belgi? voor de rust. Kroati? had er niet veel meer, ondanks het overwicht in het begin.
Na de pauze strooide Rapaic opnieuw kwistig met voorzetten. Prso besliste de wedstrijd met een kopbal toen hij Van Buyten de snel af was. Bij de 3-0 mocht Maric inkoppen, helemaal alleen aan de tweede paal. De manier waarop Leko de 4-0 mocht scoren, legde nog eens de onmacht in de Belgische defensie bloot.

Doelpunten:9' Srna 1-0, 53' Prso 2-0, 68' Maric 3-0, 76' Leko 4-0

Kroati?:Pletikosa, Simic, Simunic, Robert Kovac, Zivkovic, Srna, Tudor (76' Kovac), Rapaic, Rosso (46' Leko), Maric, Prso (70' Stanic)
Belgi?:Vandendriessche, De Cock (52' Deflandre), Van Buyten, Valgaeren (67' Van Damme), Van der Heyden, Englebert (54' Baseggio), Simons, Goor, Buffel, Mpenza, Sonck

Scheidsrechter: Fandel (Dui)