Mpenza wil nog steeds naar het buitenland

MAANDAG, 19 NOVEMBER 2007, 12:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vrijdag maakte Mbo Mpenza in het oefenduel tegen Valenciennes zijn rentree in het eerste elftal. Sinds 20 september hield een blessure hem aan de kant. Na het ontslag van Vercauteren hoopt hij op een nieuwe kans onder Jacobs.


"De twee, drie laatste weken wilden noch de medische staf noch ikzelf het minste risico nemen", zo vertelt de oudste Mpenza in SudPresse. "Ik heb hard getraind om opnieuw op niveau te geraken."

Tegen Valenciennes liet hij alvast van zich spreken door sterk in te vallen en in de slotminuut de gelijkmaker te scoren. "Ik wil geen polemiek starten met Franky Vercauteren", aldus Mpenza. "Met de nieuwe trainer zou ik misschien meer kansen krijgen, maar we zullen zien. Op dit moment heb ik maar één doel : mijn spelniveau zo snel mogelijk terugvinden. We moeten ook zo snel mogelijk beter gaan voetballen. Ik hoop vooral dat er nu een echte concurrentie zal zijn, niet zoals de laatste weken."

Nieuwe trainer, nieuwe kans zou je denken. "Maar het vertrek van Vercauteren verandert niets voor mij. Ik ben nog steeds van plan in januari naar het buitenland te vertrekken als de mogelijkheid zich voordoet."



anderlecht-online forum