Ariël Jacobs: "Als trainer mezelf blijven"

ZONDAG, 18 NOVEMBER 2007, 19:42 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

“Als assistent overnemen van de hoofdtrainer druist eigenlijk in tegen mijn principes. Ik heb het nog altijd moeilijk met de gang van zaken”, verklaarde Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad dit weekend.


“Ik had na de match tegen Genk al aan de pers duidelijk gemaakt dat ik geen zin had om hoofdtrainer te worden. Ik heb het nog altijd moeilijk met deze gang van zaken. Dat gevoel ebt voorlopig niet weg. Zo zit ik nu eenmaal in mekaar. Ik heb ook pas toegezegd nadat de voorzitter mij duidelijk had gemaakt dat de beslissing om Frank Vercauteren te ontslaan vaststond en omdat het ploeg- en clubbelang altijd voorop moet staan.”

Vercauteren eiste veel van de spelers, zal dit ook zo zijn onder Jacobs? “Ik heb er persoonlijk moeite mee dat de spelers niet beseffen wat van hen verwacht wordt. Op het moment dat ze voor Anderlecht tekenen weten ze dat ze deel uitmaken van een topclub. Dat betekent meer status, een hoger niveau en een betere verloning. Ze moeten daar echter alle consequenties van dragen. Dat wil zeggen: meer druk, meer concurrentie en constant onder druk presteren. Dat kan dus niet omlaag."

"Onbewust zal ik voor een andere benadering kiezen. Dat is hoegenaamd geen kritiek op hoe het er de voorbije maanden aan toe ging, maar als trainer moet je altijd jezelf blijven en iedere coach heeft nu eenmaal zijn eigen aanpak.”

Het volledige artikel kan u terugvinden in Sportwereld van dit weekend.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.