Anderlecht-lexicon eindelijk voorgesteld

VRIJDAG, 16 NOVEMBER 2007, 20:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na meer dan zeven jaar arbeid hebben Johan Serkijn en Marcel Gallez vandaag 'Het Lexicon van RSC Anderlecht' voorgesteld. Dit naslagwerk biedt een overzicht van alle 557 spelers die de afgelopen eeuw voor Anderlecht speelden.


"In 2000 ontstond het idee om een lexicon van Sporting Anderlecht te ontwerpen", aldus Johan Serkijn. "Marcel Gallez en ik hebben zeven jaar lang samengewerkt om jullie dit boek te kunnen presenteren. Het Lexicon is een inventarisering van alle spelers uit de geschiedenis van Anderlecht. Het is een boek dat we vanuit het hart en uit passie voor Paars-Wit hebben gemaakt", zo zegt Serkijn. "Het is onze ambitie om met de uitgave van dit Lexicon de feesten naar aanleiding van het eeuwfeest van Sporting te starten."

Ook voorzitter Roger Vanden Stock toonde zich dolenthousiast. "Anderlecht heeft zelf niet zo'n archieven in zijn bezit. Ik moet de schrijvers van dit boek feliciteren met hun schitterende werk. Volgens mij is dit ook een boek dat heel noodzakelijk was, zeker nu het eeuwfeest met rasse schreden nadert."

'Het Lexicon van RSC Anderlecht, deel 1' ligt vanaf volgende week in de boekenwinkel en zal ook in de fanshop te verkrijgen zijn. Het boek kost 29,95 euro.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.