Zwak Anderlecht gelijk in ondermaatse partij

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2007, 21:38 - Skyhawk

Anderlecht heeft niet gedaan wat ervan verwacht werd: winnen op Aalborg. De eindstand in deze bijzonder slechte partij was 1-1. Hierdoor zal paars-wit nog tegen Tottenham en Getafe moeten knokken voor de kwalificatie.

Het was koud in Denemarken en aan de wedstrijd konden de fans zich al evenmin verwarmen. Het tempo lag laag en de eerste kans was voor Aalborg na slecht ontzetten. Het schot van Nomvethe ging echter naast.

Anderlecht kon zijn wil niet opdringen. Buiten een hoog percentage balbezit en een kansje van Frutos kwamen de Brusselaars niet. Al klungelend haalden beide ploegen de rust met de 0-0 score op het bord.

De tweede helft was beter. Anderlecht nam het heft in handen en dwong kansen af via Serhat en Frutos. Ook Hassan kwam gevaarlijk opzetten. Toch kwam de 0-1 uit de lucht vallen. Op een goede corner van Biglia kwam Wasilewski inlopen. Hij miste echter de bal, maar doelman Zaza was verrast. Zo verdween de bal via de kluts tegen de netten.

Even leek Anderlecht op zijn elan door te gaan. Maar al enkele minuten na de goal zakte het geheel als een pudding in elkaar. Paars-wit moest harken om het kopje boven water te houden tegen het bescheiden Aalborg, dat kansen begon af te dwingen. De beste kans kwam er op een corner. Zitka ging onder de bal door, maar Biglia keerde het schot spectaculair op de doellijn.

Anderlecht leek al zwoegend en vechtend de eindmeet te halen. Toch zorgde een zoveelste misverstand achterin voor een kans voor Lindström. Hij knalde in de korte hoek binnen. Anderlecht kreeg waar het om gevraagd had: een tegendoelpunt. De eindstand was bijgevolg 1-1.