Janevski: "Anderlecht is beter dan Aalborg"

WOENSDAG, 7 NOVEMBER 2007, 12:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aalborg schakelde in juli AA Gent uit in de Intertoto. Voor Het Nieuwsblad de reden om eens aan te kloppen bij hulpcoach Janevski. "Als Anderlecht op niveau speelt, moet het Aalborg kloppen. Ze zijn defensief te pakken."


Volgens Cedomir Janevski kan je hen qua speelstijl best vergelijken met Brann Bergen, dat Club Brugge uitschakelde in de eerste ronde van deze beker. "Stevig, krachtig, veel loopvermogen en ook wel een portie techniek. Het is een ploeg die altijd rustig blijft. Ze leunen naar achteren en breken razendsnel uit."

Dat Nomvethe, Curth en Prica de sterkhouders zijn van Aalborg, weten we intussen al. Toch waarschuwt de assistent van Trond Sollied nogmaals voor het gevaar dat van deze spelers uitgaat. "Curth en de Zuid-Afrikaan Nomvethe zijn de perfecte flankspelers. De ster is echter de Zweedse spits Prica. Die kan zowat alles. Hij is groot, kopbalsterk, heeft individuele acties en heeft een neus voor goals. Johansson, de man die achter de spitsen voor de aanvoer zorgt, is ook sterk."

Offensief beschikt Aalborg dus over heel wat troeven. De Anderlechtdefensie zal de mauwen dus mogen opstropen. Verdedigend was Janevski echter veel minder onder de indruk van de Denen. "Doelman Zama is nog sterk, maar ze spelen met vier op een lijn. Daar liggen mogelijkheden. Vooral de rechtsachter Olesen is niet snel, weinig wendbaar en nogal rudimentair. Hij had veel problemen tegen onze Grégoire en Olufade. Wel opletten voor de stilstaande fasen. Dan komen die centrale verdedigers Califf en Jakobsen mee naar voren."

Janevski dicht Anderlecht dan voldoende winstkansen toe. "Speler per speler is Anderlecht beter. Als ze niet te veel ruimte laten en hun normale niveau halen, moet Anderlecht kunnen winnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.