Anderlecht sluipt dichter bij Standard

ZATERDAG, 3 NOVEMBER 2007, 21:53 - Michaël

Anderlecht versloeg Westerlo met 3-1 en sluipt zo dichter bij Standard. Aanklampen tot de winterstop, zoals Herman Van Holsbeeck zei, lijkt aardig te lukken. Serhat Akin was met 2 goals de man van de match.

Frutos was er wegens schorsing niet bij, dus startte Akin in de basis. De aanvangsfase was gereserveerd voor Anderlecht. Paars-wit was duidelijk de betere maar kon amper kansen afdwingen. Akin ging al in de 5e minuut in het strafschopgebied neer na contact met een Westerloverdediger maar de scheidsrechter liet doorspelen. Een kwartier later was het dan wel raak: Bart Goor veroverde de bal op de linkerflank en kon met een knap schot De Winter vloeren: 1-0.

Een echt fris Anderlecht was niet op het veld te vinden, dat was ook in het spel te merken. Weinig kansen en dreigingen, af en toe een kleine opflakkering maar meer niet. Westerlo profiteerde hiervan en kon 5 minuten voor rust de gelijkmaker op het scorebord zetten: 1-1. Alles te herbeginnen voor Anderlecht. Het thuispubliek was helemaal niet tevreden met de gang van zaken en uitte hun ongenoegen via een fluitconcert.

De tweede helft begon zonder Biglia. De Argentijn bleef in de kleedkamer en werd vervangen door De Man. Ook bij Westerlo kwam er een nieuwe kracht het veld op: Bart Van Den Eede kwam de spits versterken. De eerste 10 minuten waren voor Westerlo, daarna kantelde de wedstrijd na een doelpunt van Akin. De turk kon de bal knap binnen koppen na een voorzet van Goor: 2-1. Anderlecht herademde en begon beter te spelen al bleven de bezoekers gevaarlijk, vooral op de counter.

Akin kwam dicht bij de 3-1 maar ook Westerlo deelde enkele prikken uit, zo probeerde Delen het met een lob en Coelho met een vrije trap die nipt naast de paal gaat. Even later kon Legear de wedstrijd beslissen maar zijn lob miste het doel. Théréau viel in voor Hassan maar ook hij kon het tij niet keren. De Franse spits viel ongelukkig in. Eerst koos hij voor een teruglegger in plaats van een schot, in een latere actie bleef de spits in de 16e meter staan na een matige voorzet.

Legear kreeg van Vercauteren een applausvervangen cadeau, Jelle Van Damme mocht nog heel even meespelen. Daarna was het aan Akin om de aandacht op te eisen. Dde Turk scoorde zijn tweede doelpunt van de avond en verzekerde zo de overwinning voor Anderlecht: 3-1.

Score: 3-1
Goal(s): 20' Bart Goor 1-0, 1-1 38' Stef Wils , 2-1 56' Serhat Akin, 3-1 88' Serhat Akin

Anderlecht:Anderlecht: Zitka, Deschacht, Juhasz, Pareja, Wasilewski, Biglia (46' De Man), Goor, Hassan (76' Théréau), Polak, Akin, Legear (87' Van Damme)
Westerlo:De Winter, Corstjens, Evens, Farssi, Vanaudenaerde, Delen (79' Scheelen), Mennes (79' Van Hout), Wagemakers (46' Van Den Ede), Wils, Coelho, Dirar

Geel: 46' Nabil Dirar

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde
Stadion: Constant Vanden Stock