"Polak en ik lopen elkaar voor de voeten"

WOENSDAG, 31 OKTOBER 2007, 09:22 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia ontpopte zich vorig seizoen tot dé draaischijf op het middenveld van paars-wit. Nu loopt het allemaal wat stroever en de Argentijn is dan ook niet tevreden over zijn huidig vormpeil.


Biglia kwam nog terug op het scoreloos gelijkspel tegen Cercle Brugge. "Afgelopen zondag hadden we best kunnen scoren", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Het zijn individuele problemen die ons het meest parten spelen. Sommige jongens halen gewoon hun niveau niet."

Herman Van Holsbeeck zei deze week dat het een kwestie van aanklampen wordt, iets wat Biglia niet van zinnens is. "Anderlecht kan het zich niet permitteren om zolang te wachten. We moeten nú beter worden. Dat geldt ook voor mezelf. Ik voel me rustig, heb geen stress. Maar ik zit nog niet aan mijn vorm van vorig seizoen, dat besef ik maar al te goed."

Sinds de komst van Jan Polak lijkt de balans op het middenveld verdwenen. "Het klopt dat we elkaar geregeld voor de voeten lopen", geeft Biglia toe. "Ergens is dat logisch, want we spelen op dezelfde positie. Ik voetbal trouwens graag in een systeem met twee centrale middenvelders. Het is aan Jan en mezelf om daar een oplossing voor te vinden. Gaandeweg zal het beter klikken, zullen we elkaar beter vinden. Bijvoorbeeld door al eens een één-twee op te zetten."

Onder meer Atletico Madrid en Inter Milaan zouden interesse tonen in de jonge middenvelder. Het Nieuwsblad vroeg Biglia om meer uitleg: "Ik weet alleen wat er in de kranten staat. Natuurlijk is het flatterend dat mijn naam daar genoemd wordt. Maar tegelijk is dit een waarschuwing om beide voeten op de grond te houden. Als ik wil dat de geruchten uitmonden in concrete belangstelling, zal ik nog beter moeten worden. Of het allemaal tot 31 januari zal aanslepen? Dat weet ik dus niet. We zien wel."



anderlecht-online forum