Anderlecht nog steeds titelfavoriet

DINSDAG, 30 OKTOBER 2007, 11:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks een vijfde plaats en vaak ontgoochelend voetbal, blijft Anderlecht voor Het Nieuwsblad nog steeds titelkandidaat nummer één. Al is het wel met minder overtuiging dan vorig seizoen.


Terwijl Club Brugge een heel nieuw team moest bouwen en Genk en Standard enkele sterkhouders zagen vertrekken, begon Anderlecht met een ongewijzigde kern aan het nieuwe seizoen. Met Théréau en Polak werden daar nog eens twee serieuze versterkingen aan toegevoegd, zodat niemand twijfelde aan een derde opeenvolgende landstitel. De niet-plaatsing voor de Champions League drukte de Brusselaars echter meteen met de neus op de feiten. De (noodgedwongen) verkoop van Tchité bleek een serieuze aderlating en de twee nieuwkomers brachten nog niet wat van hen verwacht werd. En dan zwijgen we nog over Triguinho, de derde aankoop.

In de dubbele confrontatie met Rapid Wenen slaagde Serhat Akin, teruggehaald van bij het huisvuil, er nipt in een grote crisis te vermijden. Zelfs voor het kleine broertje van het kampioenenbal leek Anderlecht een maatje te klein. De makke prestatie tegen Hapoel Tel-Aviv betekende misschien wel het internationale dieptepunt van Anderlecht.

Dat dit geen toeval is, bewijzen de resultaten in eigen land. De club staat pas vijfde na elf speeldagen en kleine ploegen als Cercle Brugge en Moeskroen staan hoger. Manager Van Holsbeeck geeft voor het eerst openlijk toe dat er problemen zijn. "Aanklampen tot nieuwjaar", zo zegt hij. Wat de trainer al een tijdje probeert duidelijk te maken, lijkt nu ook tot in de bestuurskamer te zijn doorgedrongen: de kern is kwalitatief niet zo sterk als ze lijkt. De voorbije weken bleek nog maar eens hoe afhankelijk men is van Nicolas Frutos. De Argentijn is echter niet alleen de meest efficiënte voetballer binnen de landsgrenzen, maar ook de meest irritante. Tegen Westerlo is hij al geschorst, zodat Anderlecht het weer zonder hem moet rooien.

Maar toch, zo schrijft Het Nieuwsblad, blijft Sporting de topfavoriet om in mei met de oppergaai te gaan lopen. De andere clubs laten het immers na paars-wit nu al op grote achterstand te plaatsen. De steile start van Standard, de opmerkelijke opmars van Club Brugge: het zijn allemaal slechts momentopnames, die vooral indruk maken op scorebordjournalisten en -supporters. In januari zal wederom druk gehandeld worden op de transfermarkt en wie zich daarin het sterk en slimst toont, maakt veel kans op de landskroon. Van Holsbeeck is intussen druk bezig zijn huiswerk te maken, zodat er de nodige actie mag verwacht worden in Anderlecht. Net daarom blijft Anderlecht de grootste kandidaat om zichzelf op te volgen als landskampioen.

Bron: sportwereld.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.