"Frutos brengt z'n eigen matchen in gevaar"

DINSDAG, 30 OKTOBER 2007, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hij had beloofd niet meer te mekkeren tegen de scheidsrechters. Intussen heeft hij drie gele kaarten in evenveel wedstrijden. "Frutos maakt zijn eigen match kapot. Hij was bij momenten meer met de arbiter bezig, dan met de match."


"Hij zat in onze binnenzak", zo lachte Cercle-verdediger Anthony Portier. "Door constant te zaniken op de scheidsrechter, maakt hij zijn eigen match kapot. Zondag raakte hij in ieder geval fel gefrustreerd. Daarmee fopte hij vooral zichzelf. Hij moet zich dringend herpakken." Dat Frutos zou zagen, had zijn trainer hem vooraf reeds voorspeld. "Mijn West-Vlaams en zijn met Spaans doorspekte Frans leverden nogal wat spraakverwarringen op. Misschien kan hij nog niet voor de volle honderd procent zeggen wat hij echt wil. Maar dan doet hij er toch beter aan gewoon zijn mond te houden?"

Op Cercle omspeelde Frutos vooral zichzelf op die manier. Tegen Roeselare leek het alsof de tegenstander zich wel liet vangen. "De uitleg is simpel", weet verdediger Daan Vaesen. "Als hij scoort, maakt dat alles goed. Veel hangt ook af van de arbiter: laat die zich door al dat gepraat beïnvloeden of niet? We mogen toch niet vergeten dat Frutos veel meer is dan een protesterende spits. Hij is een heel goede voetballer met heel veel techniek, Anderlecht noemt hem niet voor niks zijn belangrijkste speler."

Drie gele kaarten in drie wedstrijden, drie keer voor gemekker tegen de arbiter. Krijgt de Argentijn stilaan een slechte reputatie bij ons scheidsrechterskorps? "Ik hoorde de arbiters onder mekaar nog niet over hem praten", aldus scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen, "maar hij pakt inderdaad veel domme kaarten, hij moet stilaan oppassen. Ik kan begrijpen dat hij links en rechts irritatie opwekt, want hij haalt veel scheidsrechters uit hun concentratie. Een reputatie, die maak je in de eerste plaats zelf. Hij is in wezen correct, maar het is sterker dan hemzelf."

Bron: sportwereld.be



anderlecht-online forum