Anderlecht wint van Hapoel Tel-Aviv

DONDERDAG, 25 OKTOBER 2007, 22:33 - Michaël

Winnen was de boodschap en dat deed Anderlecht ook deze avond tegen Hapoel Tel Aviv. Paars-wit won thuis met 2-0 cijfers. Een verdiende overwinning. In de wedstrijd tussen Tottenham en Getafe werd het uiteindelijk 1-2.

Tel-Aviv was niet naar Brussel afgezakt om het spel te ondergaan, dat was in de eerste helft snel duidelijk. Anderlecht maakte het de bezoekers ook niet echt moeilijk, ze voetbalden te traag en konden niet verrassen. Toch was het de thuisploeg die voor rust de 1-0 binnen trapte. Wel waren drie ballen op doel nodig. Biglia trapte vanop 30 meter maar zag zijn poging tegen de lat spatten. In de rebound vond Hassan doelman Enyeama op zijn weg maar die was kansloos toen Frutos de bal van dichtbij binnentrapte:1-0.

De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers, echt aanvallend voetbal werd in eerste instantie niet gebracht. Pas na een kwartier was Anderlecht terug opgewarmd en begonnen de Brusselaars meer kansen te creëren.

De geruststellende 2-0 viel er in de 73ste minuut. Weer was het Frutos die een voorzet van Biglia binnen werkt: 2-0. Gelukkig voor Anderlecht liet Nsumbu één minuut later de kans op de aansluitingstreffer liggen. Paars-wit ging nog op zoek naar een extra doelpunt maar het bleef bij 2-0. Legear en Frutos mochten beiden nog genieten van een applauswissel.

Een mooier begin van de UEFA Cup voor Anderlecht kon men niet gewenst hebben.