Competitiestart samen met Olympische Spelen

WOENSDAG, 24 OKTOBER 2007, 13:33 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

De start van het seizoen 2008-2009 zal samenvallen met de Spelen in Peking en dus met de matchen van de Belgische beloften. Waarschijnlijk zal Anderlecht dan enkele spelers moeten missen.


De eerstkomende nieuwe competitie zal van start gaan op 9 augustus 2008. De Belgische beloftenploeg zal aan de Olympische spelen beginnen op 6 augustus 2008. Enkele weken geleden liet de bond nog uitschijnen dat het de competitie een week wou uitstellen.

Nu ziet het er naar uit dat de Belgische beloften die in België spelen, drie of meer speeldagen zullen missen. "Maar clubs die twee spelers leveren voor de Spelen, kunnen hun matchen laten uitstellen", vertelt CEO Jean-Marie Philips in Het Nieuwsblad. "Die regel geldt ook voor buitenlanders."

"Voor ons is het beter. De spelers zullen vroeger beginnen trainen en zullen conditioneel verder staan", zegt bondscoach Jean-François de Sart.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.