Anderlecht wint nipt van Gent

ZONDAG, 21 OKTOBER 2007, 22:27 - Michaël

8e of 4e plaats, een hemelsbreed verschil. Gelukkig is het de 4e plaats in het klassement geworden want Anderlecht won thuis van Gent met 2-1. Het was tot het fluitsignaal de adem inhouden.

Beide ploegen begonnen afwachten aan de wedstrijd. Na een tijdje was Anderlecht voldoende opgewarmd, zo stond het na 15 minuten al 1-0 voor de thuisploeg. Legear kon na een pass van Frutos alleen op doel af en desondanks de schuine hoekt trapt hij toch zelf loeihard binnen: 1-0. Paars-wit bleef de hele eerste speelhelft kansen creëren, toch was het wachten tot één minuut voor rust. Dan was het aan Frutos om te scoren: 2-0

Gent schoot in de tweede helft stevig uit de startblokken. Al snel stond de aansluitingstreffer op het scorebord: 2-1. Anderlecht ging op zoek naar de 3-1 om de overwinning veilig te stellen, maar telkens blokte Gent de aanval af. Na verloop van tijd kantelde de wedstrijd en begon Gent feller te spelen, Zitka moest regelmatig plat gaan. Na een half uur geslapen te hebben schoot Anderlecht dan toch wakker en zorgde het voor heel wat doelgevaar. Zo moest Pareja in de laatste minuten de bal afblokken en in corner werken. Ook Gillet waagde zijn kans nog, gelukkig voor Anderlecht kwam Zitka goed tussen en voorkwam hij erger.

Een moeizame overwinning, maar de drie punten zijn binnen en Anderlecht kan weer even ademhalen.