Deschacht: "Vercauteren valt niets te verwijten"

ZONDAG, 21 OKTOBER 2007, 12:58 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In een interview met de krant De Morgen spreekt Deschacht over de incidenten in Roeselare. De speler lastte toen voor zichzelf een persstop in. De afspraak met de krant was al voor de incidenten gemaakt.

Interview met Deschacht

De speler hield zich aan de daarvoor gemaakte afspraak met de krant en legde het interview af. Na dit interview zwijgt hij weer, dit tot Nieuwjaar.

Tegen Gent moet de speler een schorsing uitzitten: "Dit is voor mij zonder twijfel de match van het jaar. Al mijn vrienden komen kijken. Zeer jammer, echt waar."

Over de incidenten in Roeselare wou de verdediger dit kwijt: "Ik kreeg een trap en Vanderbiest schold me uit voor het vuil van de straat. Ik zei: 'Zwijg jong, ik verdien tien keer meer dan jij.' Ik geef toe: dat was dom. Ik bied daar m'n excuses voor aan. Het was triestig, materialistisch, onnodig, stom. Maar op den duur weet ik het ook niet meer. Ik blijf maar verwijten naar mijn hoofd krijgen. Waarom eigenlijk?"

Ook over de wedstrijdvoorbereiding was hij soms te eerlijk, dit in volle crisis bij Anderlecht: "Ik zei de journalisten dat we te veel op afzondering gingen en dat de wedstrijdvoorbereiding te lang was, maar ik heb me verontschuldigd. We vonden dat het iets te veel was, op den duur was je nooit meer thuis. Maar de coach heeft dat begrepen en uiteindelijk kun je hem niks verwijten."
De Mos zei toen ook dat Vercauteren zijn spelers niet beter maakt. "De Mos moet maar eens een week naar hier komen", klonk het kort en duidelijk bij Deschacht.



anderlecht-online forum