13 cruciale matchen op twee maanden voor Anderlecht

ZATERDAG, 20 OKTOBER 2007, 10:23 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Morgen krijgt Anderlecht AA Gent op bezoek. Het is trouwens hoog tijd dat paars-wit uit het slop komt en eindelijk eens kan overtuigen om de crisis af te wenden want die luurt nog altijd om de hoek.


Vercauteren blikt nooit graag terug op reeds gespeelde wedstrijden: "We hebben lessen getrokken uit Roeselare, zoals we lessen trekken uit elke match. Toch moeten we niet in het verleden leven, dat is voor pessimisten", laat hij in Het Nieuwsblad weten.

Frutos is er sinds lang weer bij. Bij velen rust de vraag: kan hij Anderlecht terug op het goede pad brengen? Maar dan moet hij wel spelen: "We kunnen Frutos laten starten want hij speelde al 60 minuten tegen Auxerre. We moeten echter voorzichtig zijn met hem."

De voorbereideing voor deze wedstrijd was ook al niet ideaal. Vaak waren er maar een handvol spelers aanwezig. Vercauteren maakt zich echter geen zorgen: "We moeten aanklampen tot Nieuwjaar. We moeten ons niet al te veel zorgen maken om deze 6e plaats. Zesde of tweede maakt ons nu eigenlijk niet uit. We spelen nu 13 cruciale matchen op 2 maanden. Waar het om draait is dat we onze kwaliteiten terugvinden."

"Op dit moment zitten we ver van ons hoogste niveau af. Natuurlijk moeten we ook realistisch blijven. De kloof met Standard mag niet te groot worden. We moeten het contact blijven voelen met de ploegen die voor ons staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.