Overzicht interlands Anderlechtspelers

DONDERDAG, 18 OKTOBER 2007, 15:00 - Garrincha

Ook gisteren kwamen weer een aantal Anderlechtspelers in actie voor hun nationale ploeg. Bij België droeg enkel Bart Goor zijn steentje bij aan de 3-0 overwinning. Mark De Man, Jelle Van Damme en Silvio Proto bleven op de bank.

Polen en Hongarije hadden geen EK-kwalificatiematch op de kalender staan en maakten hiervan gebruik om tegen elkaar te oefenen. Zowel Roland Juhasz als Marcin Wasilewski kwamen aan de aftrap. Juhasz speelde de volledige wedstrijd, Wasilewski werd na 83 minuten naar de kant gehaald.

Bij Tsjechië, dat met 0-3 ging winnen in Duitsland, zat Jan Polak een schorsingsdag uit.

Dinsdag al speelden de Belgische beloften vriendschappelijk tegen Zweden. Het werd een ware afstraffing voor de jonge duivels: uitslag 1-5. De aan Roda JC uitgeleende Roland Lamah speelde de eerste helft, Jonathan Legear stond na de rust tussen de lijnen.

De nationale -19-jarigen ging het niet veel beter af. In het kader van het EK-kwalificatietoernooi werd met 3-1 verloren van Engeland. Zowel Sébastien Bruzzese, Cor Gillis als Vadis Odjidja Ofoe speelden de volledige wedstrijd. Vadis Odjidja Ofoe zorgde voor het Belgische doelpunt. Het was een pareltje waarbij de kapitein met een afstandsschot vanaf de middenlijn de Engelse doelman kansloos liet.