Lamah : "Het niveau ligt ietsje hoger"

DINSDAG, 16 OKTOBER 2007, 20:28 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

In Nederland is Roland Lamah, die hier niet verder kwam dan een plaats op de bank, een vaste waarde in het elftal van Roda JC. Roda JC staat momenteel 8e in de Nederlandse Eredivisie op 7 punten van koploper Feyenoord Rotterdam.


Roland Lamah verdiende zijn vaste stek in het elftal door in 7 matchen 3 goals te maken. Daardoor werd Roland Lamah de topscorer van Roda JC. "Alles gaat goed, alles verloopt op dit moment echt heel goed voor me."

"Mijn integratie bij Roda verliep ook vlot. De mensen in Nederland zijn heel vriendelijk. Het niveau in Nederland ligt toch ietsje hoger. Het spel is meer open, de ploegen spelen er minder defensief, wat natuurlijk ook inhoudt dat er meer ruimte is.

Het verschil met België is dat in Nederland de beste spelers meteen naar grote clubs gaan om dan de overstap te kunnen maken naar een hoger aangeschreven competitie. In België gaan de beste spelers naar onbekende kampioenschappen of ze komen voetballen in Nederland."

"Bij Roda speel ik op de linkerflank, vooral in een systeem met drie aanvallers. Op dit moment loopt het goed. We speelden intussen al zeven wedstrijden en ik stond bij alle zeven in de basis. Ik ben twee keer vervangen, tegen Feyenoord en Twente, na respectievelijk 75 en 85 minuten. Voorlopig staat mijn teller op drie doelpunten en één assist," aldus Lamah.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.