Overzicht interlandvoetbal

MAANDAG, 15 OKTOBER 2007, 12:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Heel wat Anderlechtspelers kwamen afgelopen weekend in actie voor hun vaderland. Enkel Roland Juhasz mocht van zijn bondscoach de volledige wedstrijd spelen in een A-interland. Een overzicht.


De Rode Duivels speelden 0-0 gelijk tegen Finland en van de Anderlechtspelers kwam enkel Bart Goor in actie. Hij verving na 67 minuten debutant Grégoire (ex-Anderlecht). Mark De Man en Jelle Van Damme kwamen niet van de bank. Bij Finland speelde Hannu Tihinen (ex-Anderlecht) een sterke wedstrijd centraal achteraan.

In dezelfde groep won Marcin Wasilewski met 3-1 van Kazachstan. Ondanks het overlijden van zijn vader wou de stoere rechtsback toch spelen. Na de rust nam hij de plaats in van Michal Zewlakow (ex-Anderlecht). Polen is momenteel leider in groep A en staat op een zege van het EK.

Roland Juhasz won met het Hongaarse elftal met 2-0 van Malta. Juhasz speelde de volledige wedstrijd en pakte geel. Hongarije is momenteel vijfde in groep C en is mathematisch uitgeschakeld.

In Afrika slaagde Egypte er in zich als laatste land te plaatsen voor de Africa Cup. Zonder Ahmed Hassan, die een schorsingsdag uitzat, wonnen de Farao's met 1-0 van Botswana. Marokko en Mbark Boussoufa waren al zeker van deelname. De Africa Cup vindt volgend jaar plaats van 20 januari tot 10 februari in Ghana.

Ook bij de Belgische jongerenselecties waren enkele Anderlechtspelers van de partij. Bij de beloften was er geen Jonathan Legaer wegens blessure. Zijn teammaats wonnen zonder hem met 4-2 van Slowakije. Met twee doelpunten was Anthony Vanden Borre (ex-Anderlecht) de grote man. Na 50 minuten spelen mocht ook Roland Lamah (door Anderlecht verhuurd aan Roda JC) invallen.

De nationale -19-jarigen spelen deze week een kwalificatietoernooi voor het EK. Vrijdag al wonnen de jonge Belgen met 4-0 van Roemenië. Zowel Cor Gillis als Vadis Odjidja Ofoe speelden de volledige wedstrijd. Doelman Sébastien Bruzzese kwam niet van de bank. Tegen IJsland gisteren ging het minder goed: er werd verloren met 1-3. Woensdag wacht Engeland.



anderlecht-online forum