Tihinen: "Jammer niet tegen Anderlecht"

WOENSDAG, 10 OKTOBER 2007, 10:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zaterdag spelen de Rode Duivels tegen Finland, waar Hannu Tihinen een vaste waarde is achterin. De ideale gelegenheid om eens te polsen hoe het nu gaat met de stoere viking die tussen 2002 en 2006 de Anderlecht-defensie leidde.


In een gesprek met RSCA.be toont Tihinen zich zeer gelukkig in Zürich, waar hij nu speelt. "Het is een mooie stad. Voor ik vertrok, had ik mijn twijfels over de levensstijl. Ik dacht dat Zürich vooral een werkstad was, maar uiteindelijk heb ik ontdekt dat het er heel leuk leven is. Mijn hele familie voelt zich goed in Zürich en mijn kinderen amuseren zich daar." Ook sportief loopt het naar wens, vorig jaar won de club de landstitel. Tihinen speelde 32 wedstrijden en scoorde daarin vier doelpunten. "Op professioneel vlak is FC Zürich een goeie club, het enige dat ik jammer vind, is dat Sporting niet in ons kampioenschap speelt. Anders zou alles fantastisch zijn."

De Fin geeft wel toe dat hij ons land mist, vooral zijn Belgische vrienden. Op de vraag of hij nog contact heeft met spelers waarmee hij bij Anderlecht samenspeelde, antwoordt hij positief: "Ja, hoor. Ik stuur nog regelmatig sms'jes naar Roland Juhasz, Mbo Mpenza, Nicolas Frutos, Olivier Deschacht en coach Franky Vercauteren."

De resultaten van zijn ex-club volgt hij ook nog op de voet. Dat Anderlecht zich kon plaatsen voor de poules van de UEFA Cup, maakte hem nog steeds blij. "Vooral ook dat Serhat Akin opnieuw scoort want hij heeft moeilijke momenten doorgemaakt de laatste maanden. Hij raakt duidelijk opnieuw in vorm." Ook Tihinen en FC Zürich zitten nog in deze competitie, de Fin hoopte er dan ook heimelijk op om naar Brussel te mogen komen spelen. "Jammer genoeg besliste de loting er anders over. Misschien ontmoeten we elkaar wel in de volgende ronde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.