"Als trainer van Anderlecht is er altijd druk"

ZATERDAG, 6 OKTOBER 2007, 09:27 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Frank Vercauteren blikte voor de pers nog eens terug op de match tegen Rapid Wien. Anderlecht is de enige Belgische club die zich kon kwalificeren voor de groepsfase, zowel Standard als Club Brugge werden uitgeschakeld.


Trainer Vercauteren: “Ik vind het vooral jammer dat we de enige Belgische club zijn die zich kon kwalificeren. Misschien moeten we eens een paar zaken in vraag stellen en ons afvragen waarom we niet meer meedoen? Daar staat men te weinig bij stil. De uitschakeling van Standard en Club Brugge is een slechte en spijtige zaak voor het Belgisch voetbal."

De groepsfase wordt wel zwaar: "Omdat we er telkens om de drie dagen moeten staan, is de kans groot dat we plots zullen te maken krijgen met een gebrek aan fysieke en mentale frisheid. Maar dat is iets wat we er graag bijnemen.”

Er lag heel wat druk op de schouders van Vercauteren. Die druk is volgens hem nog niet weg: "Die druk valt misschien twee dagen weg en dan is ze daar opnieuw voor de match tegen Roeselare. En binnen vijf dagen kennen we onze tegenstanders in de UEFA Cup en ook dan zal er weer druk zijn. Als trainer van Anderlecht is er altijd druk, dat weet je als je eraan begint."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.