Statistieken niet gunstig voor Anderlecht

DONDERDAG, 4 OKTOBER 2007, 10:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

22,3 procent. Zo groot is de kans dat Anderlecht vanavond Rapid Wenen uitschakelt. Tenminste als we de statistieken mogen volgen. Sinds 1958 eindigden 588 heenwedstrijden op 1-1, slechts 131 keer wist de uitploeg zich te plaatsen.


In het eigen verleden speelde Anderlecht nog maar drie keer 1-1 gelijk op eigen veld in een dubbele confrontatie. Twee keer van de drie liep het vervolgens mis op verplaatsing.

In 1984 opende Anderlecht de finale van de Uefa-Cup, die toen nog in twee wedstrijden werd betwist, met een 1-1 thuis tegen Tottenham. Ook op White Hart Lane eindigde de wedstrijd op 1-1, waarna paars-wit verloor na strafschoppen.

Zeven jaar later speelde Anderlecht tegen Grasshoppers Zurich. Daar slaagden ze er toen wel in om de Zwitsers uit te schakelen en zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Europabeker voor Landskampioenen: uitslag 0-3.

In 1997 ten slotte opende Anderlecht in de kwartfinale van de UEFA Cup met 1-1 thuis tegen Inter Milaan. Twee weken later in San Siro was de Nerazzurri met 2-1 te sterk. Inter Milaan verloor later de finale van Schalke 04.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.