"Tijd om Europees te gaan presteren"

WOENSDAG, 3 OKTOBER 2007, 11:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de kwalificatie als enige doel trekt Anderlecht vandaag naar Wenen. Bij Sporza blikt manager Herman Van Holsbeeck alvast vooruit. "Iedereen kent het belang van deze wedstrijd" en "Frutos maakt ons 30% beter", zo zegt hij.


"De druk van buitenaf is enorm. Maar we moeten daar nu niet op gaan reageren met woorden, maar wel op het veld. Het is tijd om ook Europees eens iets neer te zetten. Het voordeel van Europees spelen is dat je een slechte prestatie 3-4 dagen later kan uitwissen met een goeie. Maar als we het niet halen, zal iedereen met de vinger naar Anderlecht wijzen, dat we ons doel niet hebben gehaald."

Over de gebeurtenissen tegen Charleroi is intern gesproken (wat u gisteren hier kon lezen, nvdr.). "De betrokken spelers moeten nu maar eens op het veld antwoorden", aldus Van Holsbeeck. "Van verdeeldheid in de kleedkamer is geen sprake. Maar door de druk van de laatste weken loopt iedereen op de toppen van zijn tenen. Frank Vercauteren is op en top prof en heeft de knop na Charleroi snel kunnen omdraaien."

Dat Nicolas Frutos voor het eerst dit seizoen bij de kern is, stemt de manager tot optimisme. "Dat Frutos er opnieuw bij is, is een groot verschil. Op training zag ik al dat de groep daardoor 30% beter is gaan spelen, hoe eigenaardig dat ook klinkt. Maar hij zal nog niet kunnen starten."



anderlecht-online forum