Anderlecht wendt crisis (voorlopig) af

ZONDAG, 23 SEPTEMBER 2007, 22:25 - Michaël

Het was er op of er onder voor Anderlecht vandaag tegen Genk. Het werd er iets tussenin: Genk - Anderlecht eindigde op een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker Akin redde hiermee mogelijk het vel van Vercauteren.

De spelers van Anderlecht kregen niet veel tijd om zich voor te bereiden vlak voor de wedstrijd. De spelersbus zat vast in het verkeer en werd onder politie-escorte naar het stadion gebracht om daar pas om 18.45 aan te komen.

De nervositeit bij de spelers was duidelijk zichtbaar. Winnen van Genk was de enige optie. In het eerste kwartier was het Anderlecht dat Genk goed onder druk zetten. Paars-wit speelde aanvallend maar een vroeg doelpunt verzilveren lukte niet. Na een kwartier nam Genk het over van Anderlecht. Hassan kreeg zelfs de orders van Vercauteren om meer te verdedigen op Toth. Na tien minuten Genk was het opnieuw aan Anderlecht en kreeg het twee goede kansen. De eerste door een vrije trap van Biglia. Bailly had een uitstekende parade in huis. De tweede mogelijkheid viel vlak voor rust maar Hassan besloot over.

Dezelfde 22 spelers kwamen het veld op voor de tweede helft. Het was nu wel Genk dat vinniger uit de kleedkamers kwam. De Limburgers creëerden gevaar waardoor Zitka een paar keer goed tussenbeide moest komen. Na een actie leverde Legear een uitstekende voorzet af. Van Damme schreeuwde zijn frustratie uit nadat zijn kopbal gepakt werd door Bailly. Dit was de beste kans voor Anderlecht in deze helft.

Vanaf dan ging de wedstrijd over in een hogere versnelling, beide partijen gingen er voor de volle 100% voor. Paars-wit nam meer en meer de bovenhand, creëerde kansen maar werkte niet af. Maar dan, een opdoffer voor Anderlecht: Genk scoort de 1-0. Met nog amper 10 minuten op de klok is dit wellicht de doodsteek voor Vercauteren. Dan, drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker: Polak is voor het eerst van waarde voor Anderlecht. Hij steekt de bal tot bij Akin, die Bailly kansloos laat: 1-1. In de laatste minuut was Anderlecht nog heel dicht bij de 1-2, maar de scheidsrechter vond het welletjes geweest en floot de partij af.