Zetterberg antwoordt op 5 crisisvragen

ZATERDAG, 22 SEPTEMBER 2007, 10:06 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad stelde vijf “crisisvragen” aan Pär Zetterberg. Hij begrijpt dat het publiek ongelukkig is. Tevens vindt hij dat Anderlecht te veel afhangt van Biglia. Ook verdedigt hij de scoutingscel waartoe hij behoort.


1. Anderlecht overschat zich op Europees vlak
Zetterberg: “Tegen Rapid was het 60 minuten behoorlijk maar daarna vielen we terug. Ik dacht ook dat we het gemakkelijker gingen hebben maar ik geloof nog in de kwalificatie. Anderlecht is sterker dan Rapid. Als wij Champions League willen spelen hebben we een groter budget nodig.”

2. De eenvoudigste voelbalacties lukken Anderlecht niet meer
“Het ergste dat een voetballer kan overkomen is dat hij zijn vertrouwen verliest. Dat zie je nu bij ons. Dat is echter niet het enige. Het grote probleem is dat we nu geen voorsprong kunnen vasthouden en veel kansen missen. Anderlecht hangt misschien ook te veel af van een speler als Biglia. Als Biglia goed is, dan is Anderlecht ook goed. Is hij niet goed, verzwakt ook Anderlecht.”

3. Anderlecht mist echte leidersfiguur
“Anderlecht heeft misschien wel meer jongens nodig als Deschacht. Vercauteren was niet gelukkig dat Deschacht openlijk zijn kritiek gaf op zijn maats na de match tegen Zulte Waregem. Maar ik vind niet dat Ollie in de fout ging. Beter meteen je gal spuwen dan dat alles blijft sluimeren in de kleedkamers.”

4. Frank Vercauteren faalt als coach
“Veel mensen denken dat Vercauteren blij is met het ondermaatse spelniveau. Ik kan je verzekeren dat Frank wakker ligt van dit matige niveau. Het liefst van al zou Frank willen dat Anderlecht voetbal speelt zoals in de tijd dat hij er nog voetbalde. Hij vergeet echter dat Anderlecht toen een topvijf ploeg was in Europa en op alle vlakken dominant was. Dat is nu niet meer het geval.”

5. De scouting van Anderlecht rendeert niet
“Anderlecht heeft zogezegd gefaald in zijn aankoopbeleid en Club Brugge is geslaagd. Hoeveel punten staat Club Brugge achter ons? We hebben transfers gedaan om onze kern te verbreden. Geef jongens als Polak nog wat tijd. Ik denk dat de kwaliteiten van Polak uiteindelijk wel boven zullen komen. Maar ik geef toe dat de scoutingscel fouten kan maken. Scouting is geen exacte wetenschap.”

Voor het volledige artikel: Sportwereld pagina 5.



anderlecht-online forum