Anderlecht kan niet winnen van Rapid Wien

DONDERDAG, 20 SEPTEMBER 2007, 22:36 - Michaël

Stilstaande fases, ze hebben Anderlecht al vaak genekt. Zo ook vandaag tegen Rapid Wien. Tot 10 minuten voor tijd wist paars-wit de 1-0 stand te houden tot een vrije trap van Hoffmann in het doel van Zitka belandde. Eindstand 1-1.

De aftrap was amper gefloten of Anderlecht kreeg al een eerste waarschuwing. Amper 20 seconden had Rapid Wien nodig om een eerste kans te versieren. Gelukkig ging Zitka goed plat en werkte zo de bal weg. Anderlecht herstelde zich en kreeg van Rapid het balbezit.

Na tien minuten leverde dat al meteen een doelpunt op. Een geniale cross van Hassan bracht de bal bij Serhat. Die trapte de bal in twee tijden voorbij Payer. Rapid Wien leek helemaal verrast door deze treffer en beperkte zich tot het handgaven van de organisatie. Voor rust slaagden de Oostenrijkers er nog een keer in te counteren. Bilic kwam goed voor het doel van Zitka maar trapte tot opluchting van Anderlecht op de paal.

De tweede helft begon met een vliegende start voor de thuisploeg: Hassan kan twee keer aanleggen maar de Oostenrijkse doelman was twee maal bij de pinken. Anderlecht zag in dat een 1-0 geen veilige score was en ging op zoek naar meer. Hassan was sterk aan de bal en was bij momenten een gesel voor de Weense verdediging. Grote kansen leverde dat echter niet op.

Na 15 minuten in de tweede helft kon Rapid opnieuw gevaarlijk counteren. Gelukkig voor Anderlecht was Wasilewski goed gevolgd en wist hij met het nodige geluk de bal van de doellijn te keren. Beide ploegen bleven er voor gaan, vooral Anderlecht toonde zicht zeer vlijtig en creëerde heel wat kansen. Zo belandde een voorzet van Legear op de kruising.

Tien minuten voor tijd gebeurde dan toch het onvermijdelijke. Na balverlies van Biglia beging de Argentijn een professionele fout op enkele meters voor de zestien meter. Hofmann trapte de bal binnenkant paal voorbij de kansloze Zitka. Opnieuw geeft Anderlecht een voorsprong weg in de slotfase. De kwalificatie voor de poulefase wordt geen sinecure.