Zitka: "Morgen opnieuw match van het jaar"

WOENSDAG, 19 SEPTEMBER 2007, 11:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de ontgoocheling tegen Zulte-Waregem moet Anderlecht morgen weer vol aan de bak in de Uefa Cup. Doelman Zitka beseft het belang. Tegendoelpunten zoals zaterdag moeten dus absoluut vermeden worden.


"Maandag op de eerste training heeft de trainer ons duidelijk gemaakt dat we die wedstrijd uit ons hoofd moesten zetten en ons concentreren op de Europese match tegen Rapid Wien", zo begint Zitka in SudPresse. "Na Fenerbahçe is het opnieuw de match van het jaar. Voor de club, voor ons, maar ook voor onze supporters. Ook al zijn de affiches minder groots, ze verdienen de UEFA-cup."

Wat de tegendoelpunten van afgelopen weekend betreft, wil de doelman niemand in het bijzonder met de vinger wijzen. "Bekijk eens goed de fases, er moeten wel iedere keer vier of vijf spelers bij betrokken geweest zijn. Ik ook. Iedereen kent zijn taken, iedereen moet ze vervullen."

De Tsjech is ook zo eerlijk om mea culpa te slaan. Waar hij vorig jaar Anderlecht meermaals recht hield, slaagde hij er nu nog niet in punten te winnen voor de club. "Ik heb het onaangename gevoel dat ik minder beslissend ben dan vorig jaar. Ik heb nog geen doelpunt op mijn geweten, maar toch. In Europa is het belangrijk dat je thuis geen tegendoelpunt slikt. Dat zal natuurlijk mijn persoonlijke obsessie worden. Ik kan me geen uitschakeling inbeelden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.