"Voor eind 2007 een beslissing over RSCA-stadion."

VRIJDAG, 14 SEPTEMBER 2007, 20:23 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Anderlecht burgemeester Van Goidsenhoven zal er aan het eind van 2007 eindelijk duidelijkheid komen aan de plannen van een nieuw RSCA-stadion of een mogelijke uitbreiding van het oud Constant Vanden Stock-stadion.


"Als nieuwe burgemeester wil ik de lijn van mijn voorganger Simonet doortrekken", aldus Gaëtan Van Goidsenhoven. "Ik zal er alles aan doen om de voetbalclub in onze gemeente te houden. Voor het eind van september plan ik een ontmoeting met het Anderlecht-bestuur. Ik laat alle opties open, zelfs een uitbreiding van het huidige stadion, ook al was Jacques Simonet daartegen gekant. De veiligheid en leefkwaliteit in de buurt van het stadion moet immers gegarandeerd blijven."

Van Goidsenhoven zegt ook dat er momenteel maar een mogelijkheid is en dat is uitwijken naar het Vormingstadion in Schaarbeek. "Er is al zoveel gezegd in dit dossier. Het wordt tijd dat iedereen eens open kaart speelt. Ik ben geen voorstander van een referendum onder de bevolking omdat dat alles nog ingewikkelder zal maken. Ik wil duidelijkheid van alle partijen. Ook het Anderlecht-bestuur moet zijn verantwoordelijkheid eens nemen. De beslissing moet vallen voor het eind van het jaar."



anderlecht-online forum