Belgische top scout Israëliër

ZATERDAG, 8 SEPTEMBER 2007, 10:53 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Deze avond speelt Engeland in Wembley tegen Israël. Volgens Voetbalkrant zullen er scouts van Anderlecht, Standard en Gent aanwezig zijn om de Israëlische spits Barak Yitzhaki te volgen.


Echter ook enkele Franse en Spaanse ploegen zouden aanwezig zijn om Yitzhaki te volgen. Dat wist de Israëlische pers te melden.

Yitzhaki is een 22-jarige spits die in eigen land uitkomt voor Beitar Jeruzalem. Hij kwam in de zomer van 2003 over van Hapoel Ashkelon en speelde 83 matchen waarin hij 15 maal kon scoren. De speler die ook al één maal uitkwam voor de Israëlische nationale ploeg en daar 1 keer scoorde heeft nog een contract bij Beitar Jeruzalem tot einde seizoen 2009. Ondanks dat hij vorig seizoen grotendeels miste wegens een blessure hangt boven hem een transferbedrag van ongeveer anderhalf miljoen.

Yitzhaki was eerder al dichtbij een overgang naar België , Racing Genk bood hem namelijk vorig seizoen een contract aan maar bood 200.000 euro terwijl Beitar Jeruzalem 800.000 wou. Racing Genk deed nog een ultiem bod van een half miljoen maar Yitzhaki verlengde zijn contract bij Jeruzalem.

Op het verlanglijstje van Anderlecht staat ook ene Yoav Ziv, een 26-jarige speler van Beitar Jeruzalem die in elke positie van de verdediging uit de voeten kan en tevens ook op de flanken kan spelen. Yoav Ziv speelde al bij enkele topploegen van Israël namelijk Maccabi Haifa , Hapoel Haifa en nu Beitar Jeruzalem waar hij sinds 2005 meer dan 52 matchen speelde waarin hij 2 keer het doel trof. Yoav Ziv trok ook al 7 maal het Israëlische shirt aan en zal ook present zijn in de match tegen Engeland.



anderlecht-online forum