"Internationaal gaan we er op achter uit"

ZATERDAG, 8 SEPTEMBER 2007, 10:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad van vandaag is de voorzitter van Anderlecht, Roger Vanden Stock, aan het woord en geeft zijn visie op een eventueel nieuw stadion, de uitschakeling in de Champions League, de zwakke competitie, ... .


Hij volgde ruim 10 jaar geleden zijn vader Constant op: "Ik wilde de club aan de top houden. Nationaal is dat zeker gelukt. Er zijn ook weinig clubs uit kleindere landen die kunnen zeggen dat ze vier keer na elkaar in de Champions League speelden. Internationaal gaan we er op achter uit."

"Het pijnlijkste is dat dit het gevolg is van het feit dat België ons niet wil volgen. We betalen nu de gebroken potten omdat er de voorbije jaren geen beslissingen werden genomen. Het is op alle fronten vechten tegen de bierkaai: de kleine clubs die ons niet willen volgen, de overheid, ... ."

"Het is levensbelangrijk dat we op dit niveau blijven meetellen. Als we erin geslaagd zijn om jongens als Biglia, Frutos en Polak naar hier te halen, dan is dat omdat we in de Champions League spelen en ze daar in de picture kunnen lopen."

"Vorig seizoen had Anderlecht een begroting van 40 miljoen euro. Het probleem is dat ik geen enkele manier meer zie om ons budget nog te verhogen. Behalve een nieuw stadion bouwen. Anderlecht maakt nog altijd werk van een nieuw stadion. Ik praat met de gemeente, maar makkelijk is het niet. Het Astridpark vergroten kan niet, in Neerpede kunnen we niet bouwen. Misschien op het Klein Eiland. Maar niet voor 2015, concludeert de studie die werd gemaakt. Dan is de club al lang dood. Er moet in 2011, ten laatste in 2012, een nieuw stadion staan."

Het volledige artikel kan u terugvinden in Sportwereld.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.