Vanden Stock wil nieuwe competitie

VRIJDAG, 7 SEPTEMBER 2007, 08:43 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Als het aan Vanden Stock lag mag de Belgische competitie grondig hervormd worden. "Liever 1 keer op de 4 jaar kampioen in een sterke competitie dan één keer om de 2 jaar nu", klinkt het bij de de Anderlechtvoorzitter.


Het is Vanden Stock menens: "Ik hoop dat je een artikel schrijft dat iedereen wakker schud", begon hij aan de journalist van Sportwereld. "Dit is onze laatste kans, als het we niet beseffen dat er nu iets moet gebeuren, wordt het Belgisch voetbal helemaal weggeveegd."

"Ik vergelijk onze situatie met die van een tennisser. Een matige A-speler die te vaak tegen jongens met een B-klassement moet aantreden, zal niet alleen af en toe verliezen maar ook geen vooruitgang boeken."

Vanden Stock wil de tv-rechten van zijn club slechts afstaan als de kleinere clubs instemmen met een afslanking van de competitie: "Ik heb een eerste klasse voorgesteld met veertien en play-offs, maar het beste systeem is tien clubs die vier keer tegen mekaar spelen. Dan heb je meteen een topcompetitie. Dit is het moment om door te drukken."

Het volledige artikel kan u terugvinden in Sportwereld.



anderlecht-online forum