Tchité voorgesteld aan Spaanse pers

WOENSDAG, 5 SEPTEMBER 2007, 18:32 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Tchité tekende vorige vrijdag een contract bij Santander. Ondertussen werd de spits al voorgesteld in Spanje. "Anderlecht heeft me uitgelegd hoe belangrijk de transfer voor hen was", aldus Tchité.


"Ik moest aan de belangen van de club denken, zeiden ze me. Ik had het begrepen. Maar ik heb natuurlijk ook naar mijn eigen belang gekeken. Al was het geen makkelijke beslissing. In een paar uur tijd moest ik beslissen of ik mijn hele leven zou omgooien."

Dat hij de duurste transfer is in de geschiedenis van zijn nieuwe club, wil Tchité niet geweten hebben. "Ik moet alleen weten hoe ik me hier ga installeren, hoe ik naar het stadion moet en hoe naar het strand."

Bij Anderlecht vond Tchité zijn vorm van vorig seizoen nog niet terug. "De ploeg draaide niet en als ik geen goede ballen krijg, kan ik niet scoren. Want je denkt toch niet dat ik zelf de bal diep ga ophalen om nog eens te scoren ook? Ik weet dat het moeilijk te begrijpen is, maar soms zit je niet altijd even fris, dat kan gebeuren." Tchité kreeg ook de kritiek dat hij teveel zou uitgaan. "Typisch Belgisch. Ze hebben me zogezegd overal gezien. Ik ging niet te veel uit en als ik al uitging, was het omdat mijn programma dat toeliet", vertelt de Congolees in de krant De Morgen.

Tchite zou ook het speciale programma dat hij meekreeg voor de zomer compleet hebben verwaarloosd. "Ik heb dat ook wel gehoord hoor. Door op vakantie te gaan, kon ik plots niet meer scoren. Sinds ik vijf jaar geleden naar Europa kwam, heb ik mijn familie in Congo niet meer gezien. Begrijpen ze in België dan niet hoe belangrijk dat voor me was ? Wie zoiets beweert, respecteert me niet of heeft zelf geen familie", besluit Tchité.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.