Anderlecht gebuisd in Champions League

WOENSDAG, 29 AUGUSTUS 2007, 22:18 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

“We spelen te weinig wedstrijden van dit niveau”, vertelde Van Holsbeeck tijdens de rust. Dat is wellicht één van de redenen waardoor het misliep tegen Fenerbahçe. Paars-wit verloor in het Astridpark met 0-2.


Game over, althans toch wat de Champions League campagne voor Anderlecht betreft. RSCA kan nog wel “herkansen” in de UEFA Cup, maar daarmee praat je het verlies natuurlijk niet goed. De 0-2 uitslag is een grote financiële dobber, en naar de premie van 37.500 euro kunnen de spelers ook fluiten.

Na amper 3 minuten spelen kwamen de Turken 0-1 voor. Wat al een zeer moeilijke opdracht was werd nu een mission impossible: Anderlecht moest nu 3 keer scoren. Fenerbahce is geen Dender en geen Brussels, en dat merkte je ook op het veld. Verschillende spelers behaalden het niveau niet van vorig seizoen. Anderlecht probeerde wel mee te voetballen en versierde kansen, al bleven ze onbenut. Zo kwam Van Damme in de eerste helft dicht bij de gelijkmaker, de bal belandde helaas op de lat. De Turken kwamen echter ook verscheidene keren dicht bij de 0-2, gelukkig voor Anderlecht stond Wasilewski op de goede plek om de bal weg te trappen.

Beide ploegen kwamen met dezelfde elf uit de kleedkamers, al verklapte Ariël Jacobs wel dat er wissels gingen plaatsvinden. De eerste werd al snel doorgevoerd: na 10 minuten spelen werd Boussoufa gewisseld voor Théréau. Ondertussen kreeg Anderlecht maar geen grip op het middenveld en bleef het bij enkele waterkansjes. Vlak nadat joker Legear het veld op kwam gebeurde het ergst mogelijke scenario: Pareja liet de bal ontglippen, Alex liet deze kans niet liggen en scoorde de 0-2. Voor enkele heethoofden in de tribune was dit de aanleiding om elkaar uit te dagen waardoor de politie tussen beide moest komen. Biglia maande de supporters aan tot kalmte, toch moesten enkele vuilnisbakken en ruiten het ontgelden waarop de wedstrijd stil gelegd werd.

Na enkele minuten werd de wedstrijd weer op gang gefloten maar het kalf was verdronken. Doelpunten vielen er niet meer langs de kant van paars-wit. Meer nog, Anderlecht heeft zich in de tweede helft amper getoond. Europa blijft een serieuze maat te groot voor paars-wit. 10 miljoen gaat er aan de neus van Anderlecht voorbij en wellicht zal de club zich nog aan een flinke boete mogen verwachten. Misschien toch één opstekertje: Anderlecht zal bij de UEFA-loting reekshoofd zijn.

Score: 0-2
Goal(s): 03' Mateja Kezman 0-1, 74' Alex 0-2

Anderlecht:Zitka, Wasilewski (76' Legear), Pareja, Juhasz, Deschacht, Van Damme (76' Goor), Polak, Biglia, Hassan, Boussoufa (57' Théréau), Tchité
Fenerbahce:Volkan, Turaci, Lugano, Edu, R.Carlos, Tümer (67' Kazim), Deniz, Deivid (83' Vederson), Aurelio, Alex (75' Sahin), Kezman

Geel: 31' Baris Deniz, 42' Lucas Biglia, 60' Deivid de Souza, 85' Onder Turaci
Rood: /

Scheidsrechter: Busacca (Zwi)
Stadion: Constant Vanden Stock



anderlecht-online forum