Anderlecht beslist derby in eerste helft

ZATERDAG, 25 AUGUSTUS 2007, 21:55 - Michaël

Na het 2-2 gelijkspel tegen Dender waren ze bij Anderlecht wakker geschud. Het versloeg Brussels in de stadsderby met 3-0. Théréau, Wasilewski en Legear zorgden voor de doelpunten.

Zoals verwacht liet Vercauteren Tchité op de bank plaats nemen en mocht Théréau het veld op. Ook Pareja was er terug bij. Brussels was op zoek naar zijn eerste punten, Anderlecht naar de overwinning en dat zag je aan het spel: bitsige duels en gele kaarten. Het was paars-wit dat het openingsdoelpunt maakte: Boussoufa bracht de bal voor doel, Théréau tikte rustig binnen: 1-0. Welgeteld twee minuten later was die score al verdubbeld: Hassan zwiepte de vrije trap voor de goal, Wasilewski aarzelde niet en kopte binnen: 2-0. Nu was het hopen dat het Dender-scenario zich niet herhaalde. Anderlecht kwam met kansen van Boussoufa en Polak nog een paar keer dicht bij de 3-0 maar scoren in de eerste helft lukte niet meer.

Beide ploegen kwamen met hetzelfde elftal uit de kleedkamers. Veel gebeurde er niet na de rust, de wedstrijd leek wat meer in evenwicht al had Anderlecht alles onder controle. De fans waren alvast enthousiast en schreeuwden hun ploeg naar voren. Kargbo beging wat later een stevige overtreding op Théréau die zeker geel verdiende, maar de scheidsrechter had het niet gezien. Beide spelers konden verder spelen. Veel meer viel er niet te vertellen over de tweede helft. Brussels had zich, zo bleek, neergelegd bij de 2-0. Boussoufa moest het plein verlaten en leek last te hebben van zijn enkel, Tchité verving hem. Biglia probeerde het in 77ste minuut met een lob maar de Brusselse doelman was bij de pinken. Anderlecht had de partij goed in handen, maar toch kon Brussels soms gevaarlijk counteren. Zo kwam ondermeer Gorius goed opzetten maar collega Lutula benutte de kans niet. Doelpuntenmaker Théréau werd nog vervangen door Legear en ook De Man mocht er in komen. Legaer scoorde zowaar nog in de laatste minuut: 3-0 eindstand. Drie doelpunten minder dan vorig jaar waar het toen 6-0 werd.