Anderlecht verliest met het kleinste verschil

WOENSDAG, 15 AUGUSTUS 2007, 21:52 - Michaël

Anderlecht heeft niet kunnen stunten op het veld van Fenerbahce. Gelukkig bleef de verwachte oorlog wel uit en bleek Fenerbahçe geen superploeg te zijn. Het werd uitendelijk 1-0 voor de Turken.

Het was Fenerbahce die de eerste helft volledig domineerde. Al in de 6e minuut kwam de eerste kans voor de thuisploeg, enkele minuten later kreeg Anderlecht er ook eentje. Van een echte stormloop van de Turken konden we niet spreken, al kon Anderlecht zelf amper of geen druk zetten. Fenerbahce controleerde het middenveld zodat de paars-witspelers amper over de eigen helft geraakten. Op het half uur viel dan het onvermijdelijke doelpunt: Aurelio kon vrij voorzetten van op de Turkse linkerflank waarop de vrijstaande Alex feilloos binnen kopte 1-0. Bijna werd het vijf minuten later 2-0, maar Deschacht kon de bal wegwerken.

Het is Anderlecht dat de 2e helft mocht aftrappen, beide ploegen kwamen met dezelfde elf terug het veld op. Deze keer begon paars-wit wel goed. Zo kon Polak in de 50ste minuut een kans lospeuteren en moest Serdar binnen de minuut nog eens plat gaan. Maar daarna verwaterde het en was het weer Fenerbahce dat het initiatief nam. 25 Minuten voor tijd kwam Boussoufa enkele centimeters te kort om de bal binnen te tikken, na goede vrije trap van Deschacht. Anderlecht begon het spel naar zich toe te trekken en kansen te creëren. Zico zag dat zijn ploeg volledig stilgevallen was en voerde 2 wissels door. Even later deed Vercauteren hetzelfde en werd Tchité vervangen door Mpenza. Nadien was het aan Legear, hij verving Boussoufa. Echt veel gebeurde er niet meer, beide ploegen kregen nog wat kansen maar de doelpunten bleven uit. Al kwam Mpenza in de 88e minuut toch dicht bij de gelijkmaker, maar de bal week af. De daarop volgende hoekschop kon ook niet verzilverd worden.

Zo bleef het 1-0 en wacht er Anderlecht een moeilijke taak in het Astridpark over veertien dagen.