Anderlecht wint opnieuw met het kleinste verschil

ZATERDAG, 11 AUGUSTUS 2007, 21:54 - Michaël

Een zeer moeizame wedstrijd werd het voor Anderlecht. Het duurde tot diep in de tweede helft vooraleer ze in het Astridpark konden scoren. Een zuinige zege voor paars-wit dat Biglia zag uitvallen met een blessure.

Het was Lokeren dat het best uit de kleedkamer kwam, Anderlecht leek als een Diesel. Pas na tien minuten opwarming begon paars-wit echt te dreigen. Eerst met een kans voor Hassan, daarna mocht ook kersverse aanwinst Polak zijn kans grijpen. Het publiek scandeerde prompt zijn naam. Anderlecht toonde zich de baas in de eerste helft, maar telkens stootte het op een zeer goed keepende Copa. Kort voor rust was het aan Tchité die met een omhaal de bal probeerde binnen te werken, maar Copa was paraat.

De tweede helft begon zonder Biglia. De Argentijn raakte vlak voor rust geblesseerd en bleef in de kleedkamer. Mpenza was zijn vervanger. Tien minuten in de tweede helft kopte Hassan nipt naast, even er na moest Zitka in actie komen om een voorzet uit de lucht te plukken. Wat de thuisploeg ook probeerde, het stootte op de Lokerse doelman die een ijzersterke partij speelde en geen steek liet vallen. Anderlecht bleef doorzetten en dat leverde uiteindelijk toch een doelpunt op. Mohammed Tchité trapte binnen na een schitterende actie van Mark Deman en Mbo Mpenza: 1-0. Vijf minuten voor affluiten moest Vercauteren een noodgedwongen wissel uitvoeren: Hassan heeft zich tijdens een actie geblesseerd en vroeg om een wissel. Het bleef echter tot de laatste minuut spannend want Lokeren kreeg nog een hoekschop toegewezen. Gelukkig kon de bal weggewerkt worden en floot de scheids af.

De drie punten zijn binnen maar daar blijft het bij. Aanwinst Polak heeft zich enkele keren goed in de kijker gespeeld. Maar is dit Anderlecht wel klaar voor de wedstrijd woensdag tegen Fenerbahçé?